July 29, 2021
aktuelno

Donacija kompanije NIS kikindskom Domu zdravlja – Kikinda Online News

Kompanija NIS uručila je danas Domu zdravlja u Kikindi novo ambulantno vozilo sa defibrilatorom, a reč je o donaciji koju je kompanija podržala u okviru projekta društvene odgovornosti ,,Zajednici zajedno”. Pored nabavke savremenog vozila, NIS je u okviru projekta podrške Domu zdravlja u Kikindi pomogao i adaptaciju Školskog i Dečijeg dispanzera, kao i obnovu pristupne rampe, trotoara i platoa ispred same zdravstvene ustanove. Donacijom Doma zdravlja u Kikindi vrednoj 17 miliona dinara kompanija NIS nastavila je sa podrškom zdravstvenim ustanovama širom naše zemlje, a svečanosti povodom uručenja donacije prisustvovao je i gradonačelnik Kikinde Pavle Markov, rukovodstvo i zaposleni Doma zdravlja, kao i predstavnici kompanije NIS. Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov je nakon primopredaje donacije obišao i radove koji se izvode u dispanzerima:

-,, Zahvaljujući našim kvalitetnim odnosima sa kompanijom ,,NIS”, ove godine smo ušli u realizaciju značajnog projekta po pitanju unapređa kvaliteta rada Doma zdravlja i Dečijeg i Školskog dispanzera. Suštinski to su veoma važne ustanove što se tiču Kikinde, i mi što se tiče same zdravstvene zaštite vidimo prostora za poboljšanje tog kvaliteta. Iz tog razloga želim da napomenem da je projekat ,,Zajednici zajedno” i donacija izuzetno značajno za stanovnike našeg grada i sela, sa veoma važnom opremom. Ovo vozilo trenutno je na najvišem nivou kvaliteta po većim gradovima poput Beograda i Novog Sada, i na ovaj način pokrivamo sve potrebe zdravstvene zaštite kako kod dece, tako i kod pacijenata koji su primorani da koriste defribilator. Mimo vozila, započeti su i radovi u Dečijem i Školskom dispanzeru. Povremeno su vršene određene investicije, ali nikada nisu bile na nivou kojim bi mi bili zadovoljni. Ovim projektom, unapređuje se kvalitet objekata, a samim tim i pacijenata” – izjavio je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

-,, Kompanija NIS i grad Kikinda imaju dugogodišnju uspešnu saradnju i osim poslovnih aktivnosti koje NIS realizuje na teritoriji grada Kikinde, izuzetno smo ponosni i na veliki broj društveno odgovornih projekata koje smo realizovali u partnerstvu sa gradom Kikindom. Projekti su realizovani u okviru našeg projekta ,,Zajednici zajedno” i fokus kompanije ove godine jeste usmeren ka zdravstvu, odnosno unapređenju rada zdravstvenih ustanova. Današnja donacija upravo je rezultat jedne takve akcije i radujemo se budućoj saradnji sa gradom Kikindom” – rekao je Stefan Despotović, direktor eksternih komunikacija kompanije ,,NIS”.

-,, Uvek je problem broj vozila u našem voznom parku, to je problem koji nastaje zbog velikog broja pređenih kilometara i onda postoji potreba za zanavljanjem vozila. Novo vozilo nam je od velikog značaja i puno će značiti našoj službi, pre svega što će, pored komfora za pružanje usluga povećati i sigurnost pacijenata, a tako i osoblja hitne pomoći” – izjavio je doktor Miloš Bajić, specijalista urgentne medicine i načelnik Službe kikindske Hitne pomoći.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *