September 22, 2021
aktuelno

Tragovima ruskih melodija nastupio Hor ,,Slavista” – Kikinda Online News

U punoj sali kikindskog Narodnog muzeja, po četvrti put u našem gradu nastupio je Hor ,,Slavista” u organizaciji kikindskog Kulturnog centra. Hor slavista u okviru svoje prve turneje u zemlji pod nazivom ,,Tragovima ruske melodije” kikindskoj publici predstavio se srpskim i ruskim kompozicijama, spajajući na taj način srpsko-rusko prijateljstvo i tradiciju: -,, Hor slavista postoji već 12 godina kroz koji je prošlo sigurno oko dve stotine ljudi za sve ove godine. Sa nama je večeras bila i osnivač hora Aleksandra Matrusova, koja je došla iz Moskve konkretno ovim povodom da nam se priključi. Iskreno se nadam da su Kikinđani uživali u našem programu” – izjavio je Bogdan Božić, pomoćnik rukovodioca hora slavista.
Bogdan Božić
,, Meni je velika čast i zadovoljstvo što me je prihvatio i kao člana i dirigenta i mnogo sam zahvalna svojim horistima i Srbiji, a pre svega, veoma mi je drago što sam u ponovo u Kikindi” – izjavila je Aleksandra Matrusova osnivač i dirigent prvog hora slavista.
Aleksandra Matrusova
-,, Slavisti su naši stari prijatelji, poslednji put nastupili su na koncertu našeg hora i orkestra ,,Attenditte” na ,,Danima ludaje” kada smo i najavili ovaj događaj. To je jedan odličan ansambl i ekipa koja se međusobno druži i to se zaista i oseti i u njihovim nastupima i to je ono što nas je i privuklo i iskreno se nadam da ćemo i dalje negovati prijateljstvo i saradnju” – izjavio je Marko Markovljev, organizator kulturnog programa kikindskog Kulturnog centra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *