September 22, 2021
aktuelno

Stručni skup prosvetnih radnika ,,Zajedno učimo bolje” u OŠ. ,,Sveti Sava” – Kikinda Online News

U Osnovnoj školi ,,Sveti Sava” danas se održava prvi od tri stručna skupa pod nazivom ,,Zajedno učimo bolje” koji je okupio oko 150 prosvetnih radnika. Inicijativa je započeta sa kolektivom škole kako bi prosvetni radnici razmenili svoja iskustva i znanja i ista primenili u praksi:

-,, Smatram da je razmena iskustava zaposlenih u obrazovanju jedan od puteva koji bi prosvetni radnici trebali da iskoriste kako bi unapredili svoj lični i profesionalni angažman. Mi smo danas prestali da se slušamo, naš prag tolerancije je vrlo nizak, a strpljenja je sve manje, i na tome moramo mnogo više da radimo. Činjenica je da se naši zaposleni u obrazovanju u skladu sa kompetencijama usavršavaju već godinama unazad, i to nije novina. Ovo je samo jedan od takvih stručnih skupova značajan u meri da je škola ,,Sveti Sava” na teritoriji grada sa svojim kolektivom pokazala svoj lični i profesionalni entuzijazam napravivši jedan ovakav skup. Kada to rade nadležni u obrazovnim institucijama, onda je to logičan sled i imam utisak da se zaposleni okupljaju i po profesionalnoj dužnosti. Ne postoji bolji način da se ljudi sastanu i da razgovaraju otvoreno o ovim temama. Škola ,,Sveti Sava” je škola koja se istakla u prethodnom periodu po svojim postignutim rezultatima i mislim da ovo treba da bude primer dobre prakse” – izjavila je Stanislava Hrnjak, predsednica Skupštine grada Kikinda.

-,, Puno toga smo učili zajedno i radili zajedno i to je nešto što treba podeliti, jer će nam se na taj način i vratiti. Kao što mi radimo sa decom, i učimo njih da stiču svoje obrazovanje i šire svoje vidike, tako je i nama cilj da naše kolege i mi zajedno postignemo nešto više. Veliko nam je zadovoljstvo što se pozivu za stručni skup odazvalo oko 150 ljudi, što nama dovoljno govori da prosvetni radnici žele i da se okupe, da čuju nešto novo, da podele svoja iskustva, a iznad svega i da vide svoje prijatelje. Kolege predavači su došli iz raznih krajeva naše zemlje, naravno da je najviše naših Vojvođana, ali tu su kolege i iz Republike Srpske. Sa nama su danas i izdavači udžebenika koji rade i svoj deo posla i sve ono što je inovativno kod njih” – izjavila je Svetlana Mirčić Vukobrat koordinator tima stručnog skupa.

-,, Saradnja sa Ministarstvom obrazovanja i Ministarstvom prosvete u Republici Srpskoj je već ostvarena na više nivoa, a ovo je jedan od vidova saradnje – da se Zavodi umreže i da se zajedničkim snagama potrudimo da dovedemo do nekog napretka, do onog nivoa realizacije nastave koji je zaista potreban kako bi mogli da pratimo sve tekovine savremenog društva koje nas okružuje. Veoma mi je drago što je na nivou škole organizovana jedna ovakva manifestacija stručnog karaktera kako bi prosvetni radnici mogli da se dodatno obrazuju i edukuju i da usput upoznaju sa dodatnom nastavničkom literaturom” – rekla je Milica Titelski ispred Republičkog pedagoškog zavoda iz Republike Srpske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *