September 22, 2021
aktuelno

,,Očaravajuća Malezija u gradu sova” – Kikinda Online News

U okviru osme po redu manifestacije ,,Sovembar” koja u Kikindi traje još devet dana održaće se i umetnički program ,,Očaravajuća Malezija u gradu sova”, pa će tako naš grad u petak posetiti gosti iz Malezije, koje će prevoditi otpravnik poslova ambasade Malezije u Beogradu, gospodin Nik Adi Arman. Tim povodom, Arman je izrazio i želju da se upozna i sa gradonačelnikom Kikinde Pavlom Markovim, ali i da obiđe poznate kikindske znamenitosti i kikindsku Ekonomsko-trgovinsku školu.

Jasmina Milankov ispred Odseka za razvoj poslova grada izjavila je da je ovo prva zvanična poseta Malezije u našem gradu:

-,, Gosti popularnog „Sovembra“ predstaviće nam se umetničkim programom „Očaravajuća Malezija u gradu sova“. Osim egzotičnog plesa, saznaćemo nešto više o toj dalekoj zemlji i turističkim lepotama. Očekujemo jedno prijatno veče u Narodnom muzeju, a uvereni smo da će to biti nešto potpuno drugačije od kulturnih događaja koje Kikinđani mogu da prate. Umetnički program “Očaravajuća Malezija u gradu sova” počinje u 19 sati. Sat vremena ranije, u Galeriji “Tera”, predviđeno je otvaranje izložbe slika malezijske umetnike Elize Taj. Ona je supruga prethodnog malezijskog diplomate koji je službovao u Beogradu. Na njenim slikama dominiraju motivi iz svakodnevnog života Malezije. Interesatno je spomenuti da su ih pozitivna iskustva delegacije ambasade Indonezije sa ovogodišnjih ,,Dana ludaje” opredelila da budu gosti našeg grada” – izjavila je Milankov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *