September 23, 2021
aktuelno

PU ,,Dragoljub Udicki” uzela učešće u projektu ,, Njihova reč nema granice” – Kikinda Online News

Predškolska ustanova „Dragoljub Udicki” uzela je učešće u projektu – „ Njihova reč nema granice “ u organizaciji „ Svetskog pokreta za decu“ i predstavnika Saveta predsednika Kenije pri Svetskom odboru za mir, gospodina Hilari Mange.

Srbiju u projektu čitanja poezije koju su deca pisala predstavlja naša  poznata spisateljica i novinarka  Denisa Kondić iz Beograda koja ujedno i prati rad dece u vrtiću Kolibri kao i tim za medjunarodnu saradnju ( P. U Dragoljub Udicki) kao i predstavnici, odnosno studenti druge godine Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi ,  pod vodjstvom prof dr Milanke Maljković. Gosti vrtića ,,Kolibri” bila su i deca iz vrtića ,,Naša radost” i ,,Miki”.

-,, Predškolska ustanova ,,Dragoljub Udicki” oduvek je pokazivala veliku otvorenost i želju da sarađuje u Međunarodnim projektima. Prvi put ove godine, naš tim za Međunarodnu saradnju koji postoji već tri godine ušao je u megalomanski projekat na nivu Ujedinjenih Nacija, tako da se možemo pohvaliti da smo mi jedina Ustanova koja predstavlja Srbiju u ovom projektu. Zemlja domaćin je Kenija i cilj ove radionice i projekta jeste osnaživanje i podsticanje dece da pišu poeziju, da je razmenjuju, da upoznaju druge kulture uvažavajući različitosti i da pružimo podršku u obrazovanju dece u Keniji, budući da znamo da je obrazovanje tamo na veoma lošem nivou, jer deca ne idu u školu” – izjavila je glavni vaspitač Jasmina Drinjak Malogajski iz vrtića ,,Kolibri”.

-,, Na naše veliko zadovoljstvo , naša ustanova je dala svoj udeo u realizaciji ovog projekta, budući da već godinama sarađujemo sa Predškolskom ustanovom ,,Dragoljub Udicki”. Svi vrtići u Kikindi su mesta na kojima mi možemo da realizujemo svoje radionice i praktične aktivnosti. Dugi niz godina, vrtić ,,Kolibri” mesto je gde se realizuju aktivnosti iz razvoja govora,a obzirom da su književni tekstovi, recitovanje i dramski prikazi uža oblast koju mi obrađujemo i u okviru teorijskog dela, ovo nam je zadovoljstvo, a ujedno način i mogućnost da uključimo naše studente u ovakve aktivnosti, da daju svoj doprinos, a ujedno i da se zahvalimo svima koji nama izlaze u susret u toku školske godine, a i svih godina unazad” – izjavila je Milanka Maljković, profesorka metodike razvoja govora Visoke škole za obrazovanje vaspitača u Kikindi.

Pored PU ,,Dragoljub Udicki” aktivnosti će se realizovati  i u velikom broju država koje su uzele učešće u ovom projektu – poput Afrike , Belgije , Srbije , Italije , Indije , Poljske ,Meksika i u mnogim drugim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *