July 26, 2021
aktuelno

,, Penzionerskim gastronomskim đakonijama” KUD ,,Sunčana jesen” obeležilo 47. godišnjicu postojanja – Kikinda Online News

U prostorijama kikindskog Opšteg Udruženja penzionera KUD ,,Sunčana jesen” danas obeležava 47 godina postojanja i rada Udruženja.

-,, Već tri godine negujemo tri proslave na isti dan. Obeležavamo manifestaciju ,,Penzionerske gastronomske đakonije” i Dan Kulturno-umetničkog društva ,,Sunčana jesen”. Ove godine slavimo 47 godina postojanja našeg Kulturo-umetničkog društva i tri godine kako nam se održavaju ,,Đakonije”.Cilj organizovanja ovakvih manifestacija jeste da imamo kompletan utisak – i da malo pojedemo, i da popijemo, da slušamo muziku, da igramo i sva naša osećanja upotrebljavamo kada su ovakvi dani. Veoma smo zadovoljni ovogodišnjim nastupima i radom, očekujemo da ćemo sledeće godine održati taj nivo i možda čak i postići nešto više. U okviru današnjeg programa pet pesama će izvesti hor koji zaista savršeno peva i na smotri horova ,,Penzionera Vojvodine” podigli smo publiku na noge, uz ovacije i gromoglasan aplauz publike. Učestvuju nam i pevači i solisti, folklor će odigrati splet banatskih igara i naši pesnici izvešće neke svoje stihove koji su specijalno pripremljeni za ovu priliku” – izjavila je Jela Veličkov, predsednica KUD ,,Sunčana jesen”.

-,, Ovako puna sala i mogu slobodno reći da je i meni zadoovljstvo što sam i ja danas ovde sa svim ovim penzionerima i to jednim lepim dešavanjem kao što je gastronomski dan i samo obeležavanje 47. godišnjice postojanja KUD ,,Sunčana jesen”, a posebno bih pozdravila goste u našem gradu kako iz Kikinde tako i iz drugih mesta. Pohvalila bih naše penzionere na svim aktivnostima koje sprovode i tako dokazuju samo da su godine samo broj, a stanje duha nešto potpuno drugačije” – izjavila je Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika grada Kikinde.

-,, U okviru ,,Gastronomskih đakonija” pripremili smo hranu koja se nekada pripremala i konzumirala, kada nije bilo ni šećera, ni povišenog krvnog pritiska niti bilo kakvih drugih boleština. Drugi deo današnje manifestacije jeste proslava 47 godine postojanja KUD-a ,,Sunčana jesen”. Ovim povodom danas imamo mnogo gostiju, među kojima i Udruženje penzionera iz Beograda, odlazimo kod njih raznim prigodama, kao i oni kod nas. Danas bi trebali i da ustanovimo jedno bratimljenje tako da bi u budućem susretanju to i ozvaničili. Primiče se kraj godine i kao i u svim ostalim institucijama i delatnostima,tako i kod nas mogu da kažem da nađe Udruženje funkcioniše veoma stabilno. Gradska uprava nam mnogo pomaže, što i nama daje jednu dodatnu sigurnost sa našim članovima kojih ima oko 6500 pto nam daje garanciju da dobro funkcionišemo. Naši članovi, penzioneri, ovde mogu da pronađu zadovoljenje svih svojih potreba, sigurnost, vodimo računa o njima, provode svoje vreme ovde kroz kulturne i sportske manifestacije i sve ono što je njima potrebno u životu da nisu sami. Kada su ovde, oni nisu sami” – rekao je predsednik kikindskog Udruženja penzionera Milan Periz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *