September 22, 2021
aktuelno

OK ,,KI-0230″ osvojile četvrto mesto u Poljskoj – Kikinda Online News

Predpionirke odbojkaškog kluba ,,Ki-0230″, devojčice uzrasta 2007. godište učestvovale su tokom vikenda na tradicionalnom Međunarodnom odbojkaškom turniru ,,Mini pilki siatkowej” u poljskom gradu Jaslo. U konkurenciji 15 timova po pozivu organizatora odbojkaškog kluba
UKS ,,Mosir Jaslo” iz Poljske, Slovačke, Mađarske, Ukrajine i Engleske, ekipa OK ,,KI-0230″ je osvojila 4. mesto. Prošle godine, ekipa kluba OK ,,KI-0230″ 2005. godište uspela je da osvoji 3. mesto, dok je ove godine učestvovala ekipa mlađeg godišta od starosne granice za učešće na turniru. 

– ,, Sportska prijateljstva sa inostranim klubovima kakva naša klub ima i koja razvija svake godine u sve većem broju zaista su retkost u odbojkaškom sportu u našoj sredini i šire. Divan je osećaj znati da organizatori ovakvih odbojkaških turnira imaju poverenje u naš klub i cene kvalitet rada naših mlađih kategorija s obzirom da smo sve češće jedini klubovi iz naše države. Ono što devojčice dožive na svakom međunarodnom turniru ne možemo meriti bilo kojim domaćim takmičenjem. Generacija 2007. koja je učestvovala na ovom turniru je mlađa od uzrasne kategorije koja je granica za ovaj turnir i stoga je njihov uspeh ogroman. Ponosna sam na ovu ekipu mojih devojčica (Olajić, Rosić, Stevanov, Damjanović, Sedlar, Vukobrat, Stokić, Živković, Pročikević, Nemešev, Injac, Mitrović, Sokola T). Smatram da je ovo jedna od najboljih generaciju u klubu i da će uz ostale devojčice drugih uzrasta činiti stub naših mlađih kategorija u narednim godinama. Naše pionirke očekuje gostovanje na turniru u Mađarskoj u prvoj nedelji decembra meseca. ” – izjavila je trener OK ,,KI-0230″ Tamara Radlović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *