September 22, 2021
aktuelno

Godišnji koncert duvačkog orkestra Dobrovoljnog-vatrogasnog društva 24. novembra u Narodnom pozorištu – Kikinda Online News

Povodom obeležavanja 86 godina postojanja i rada duvačkog orkestra Dobrovoljnog-vatrogasnog društva ,,Kikinda”, 24. novembra sa početkom od 19 časova održaće se godišnji koncert u Narodnom pozorištu:

-,, Čast mi je što imam priliku da podržim Alberta Nađa i orkestar Dobrovoljnog-vatrogasnog društva. Ovih nekoliko godina koliko radim u oblasti kulture, zaista mi je bilo zadovoljstvo, a na neki način i iznenađenje kada sam videla da je orkestar u profesionalnom smislu da raste i to je samo odraz entuzijazma i dobre energije, pogotovo Alberta kao mladog čoveka, iako to svakako ne umanjujem doprinos svih članova orkestra. Muzički deo i sam deo umetnosti na teritoriji našeg grada živi toliko decenija, a da se iz godine u godinu i borio sa problemima koji su se nametali, nekada je potrebno uvođenje i nove energije kao što je to i Albert učinio u prethodne dve godine i prvim rezultatima i nastupima pokazao d aje ovo orkestar koji zavređuje pažnju. Veoma smo ponosni kao grad što danas možemo i da najavimo njihov koncert koji ujedno i promoviše naš grad u celini. U prethodnoj periodu smo razgovarali, pomogli smo orkestar u određenoj meri, napravili smo nove planove, i u narednom periodu radićemo na tome da ih podržimo u vidu obezbeđivanja finansijskih sredstava u vidu zamene određenih instrumenata, ali i sigurno i da animiraju određen broj mladih ljudi da se uključe u njihov rad” – izjavila je predsednica Skupštine grada Kikinda Stanislava Hrnjak.

Albert Nađ, šef kikindskog duvačkog orkestra DVD-a izjavio je da bez pomoći grada, egzistencija orkestra bila bi dovedena u pitanje:

-,, Zahvaljujući pomoći grada, ove godine smo uspeli da obezbedimo značajan deo novih uniformi za orkestar koje su poslednji put nabavljene 1982. godine. Posle dvadeset godina u gostima nam dolaze dva duvačka orkestra iz Zrenjanina i Subotice. Pored njih, na koncertu će nastupiti i ženska pevačka grupa ,,Melizmi” kikindskog Kulturnog centra. Trudićemo se, da kao i prošle godine ispunimo sva očekivanja publike. Sve kompozicije koje smo pripremili za koncert su obrade nekih najpoznatijih svetskih kompozicija. Na kraju koncerta, sva tri orkestra nastupiće zajedno, a posebno zadovoljstvo nam je što će tim velikim orkestrom, od gotovo 70 muzičara najverovatnije dirigovati major Aleksandar Đurov, dirigent Reprezentativnog orkestra Garde iz Beograda. Svoj dolazak na koncert najavili su i muzička urednica RTS-a Silvija Milošević, direktora ,,Begejfesta” iz Zrenjanina i organizatori festivala ,,Caribrod” iz Dimitrovgrada” – izjavio je najmlađi šef orkestra kikindskog Dobrovoljnog-vatrogasnog društva ,,Kikinda” Albert Nađ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *