September 22, 2021
aktuelno

,,Medeni doručak” za kikindske mališane – Kikinda Online News

Udruženje pčelara Kikinde u saradnji sa svim seoskim udruženjima pčelara organizovalo je akciju u vrtiću ,,Miki” pod nazivom „Medeni doručak 2019“ . Ova akcija obuhvata obilazak dece u svim osnovnim školama u Kikindi i selima, kao i decu predškolskog uzrasta. Danas će se pčelari družiti sa više od 2000 dece i mladih. Ovom akcijom pčelari, koji su tom prilikom održali i predavanje u vrtiću ,,Miki”, žele da upoznaju decu o značaju pčela i važnosti upotrebe meda u ishrani.

-,,Udruženje pčelara iz Kikinde, zajedno sa Udruženjima iz okolnih mesta na teritoriji grada ovde je donela jednu lepu akciju ,,Medeni doručak 2019″. Ova akcija okuplja oko 2000 dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta jer upravo želimo da im se na današnji dan upotponi medenim doručkom” – rekao je Miodrag Bulajić ispred Gradske uprave Kikinda.

-,, Naš cilj je da deci predstavimo jedan od načina zdravog življenja, a to je pre svega kvalitetna ishrana, počevši od doručka koji je najvažniji obrok u toku dana. Med je čist pčelinji proizvod, a pored toga želja nam je i da decu edukujemo šta je pčela, kako ona pravi med, da ih edukujemo i o drugim pčelinjim proizvodima, i nadamo se da ova akcija neće biti jedina već da će imati i svoj dalji kontinuitet. Bili smo u Iđošu, u Osnovnoj školi ,,Đura Jakšić”, a obići ćemo i sve škole u Kikindi” – rekao je Saša Čolak, predsednik kikindskog Udruženja pčelara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *