September 23, 2021
aktuelno

Ljubitelji džeza&bluza uživali u Narodnom pozorištu – Kikinda Online News

U sklopu 18. Internacionalnog Džez&bluz festivala kikindskoj publici se večeras u Narodnom pozorištu po prvi put predstavila Kragujevčanka Ksenija Kočetova sa svojim kvartetom:

-,, Utisci nakon koncerta su zaista super, drago mi je što mi se ukazala prilika da nastupim na džez festivalu, budući da dugo nisam nastupala u Srbiji i ovo mi je neka vrsta malog kambeka i neizmerno mi je drago što sam sa ćerkom nastupila i sa gospodinom Milanom Nikolićem sjajnim kontrabasistom i Bogdanom Đurićem, bubnjarem. Nismo svirali autorsku muziku, već muziku modernijih kompozitora poput Džejmsa Mudija, Henkoka, Glaspera. Prvi i za sada jedini autorski album ,,It’s time for jazz” objavljen je 2015. godine, a taj album je tipično džez, gde smo ispoštovali i taj neki tradicionalni džez i sving i dali naznake ka nečemu modernijem a u planu je moderniji album” – izjavila je Kočetova za Kikinda News.

Ubrzo nakon Ksenije Kočetove, nastupio je i sastav ,,Jazzo” iz Ljubljane, koji je po drugi put nastupio u našem gradu. Ovim koncertom, ujedno je i završen 18. punoletni Džez&bluz festival u Kikindi:

-,, Super su nam utisci sa prvog gostovanja, zato smo došli još jednom. Veliki smo prijatelji sa direktorom festivala Draganom Vlajnićem, pratim njegov rad i samu organizaciju festivala koju on radi, tako da smo već dve, tri godine ugovarali naš ponovni susret, i veoma mi je drago što se ponovio taj trenutak da smo se ponovo družili sa Kikinđanima. Kao grupa, dugo smo na etno džez sceni, ne samo u Sloveniji, već i u drugim državama, ali ne sviramo isključivo džez, već sa etno elementima, improvizacijama, eksperimentalnom muzikom, upotrebljavajući i neke efekte. Tražimo uvek nove izazove, i mislim da su Kikinđani zajedno uživali sa nama, onoliko koliko i mi sa njima” – rekao nam je Tomaš Pačnik, frontmen grupe ,,Jazoo”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *