September 18, 2021
aktuelno

Svoj i slobodan: počinje 18. Internacionalni džez&bluz festival – Kikinda Online News

Internacionalni Džez&bluz festival ove godine pod sloganom ,,Svoj i slobodan” slavi punoletstvo koncertima u Pabu “J” i Narodnom pozorištu u petak 15. i subotu 16. novembra u organizaciji “Fan Ton Music”-a . Prve večeri u Pabu, publika će biti u prilici da čuje novosadske muzičare Milana Koraća i Miloša Zubca čija akustična muzika dominira elementima bluza, rokenrola i folka. Inače na njigohovom poslednjem albumu ,,Serbia” mogu se čuti i pesnički stihovi klasika srpske književnosti poput Disa, Pere Zubca, Miloša Crnjanskog i drugih.

Odmah nakon njih, nastupiće beogradski sastav ,,Point blank”, nadaleko poznat ljubiteljima bluza. U subotu biće održani koncerti u Narodnom pozorištu, pa će tako od 20 sati publika uživati u muzici džez kvarteta Kragujevčanke Ksenije Kočetove, a od 22 sata, kikindskoj publici predstaviće se sastav ,,Jazoo” iz Ljubljane.

Pored toga, u okviru samog festivala 16. novembra od 17 sati u Galeriji ,,Terra” poznata džez pevačica i profesorica muzike Irena Blagojević održaće muzičku radionicu vokalni masterclaas. Teme koje će na radionici biti obrađene su ženski vokali i Jazz istorija i vokalne tehnike/Jazz improvizacije. Ulaz na radionicu je besplatan za sve zaintresovane dok će cena ulaznica za koncerte u petak iznose 150, a u subotu 300 dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *