September 22, 2021
aktuelno

Kad jedna Ena peva o ,,Eni”: Ena Gogić osvojila prvo mesto na Internacionalnom muzičkom takmičenju ,,Školjkice” – Kikinda Onlins News

Ena Gogić, učenica petog razreda Osnovne škole ,,Vuk Karadžić” i član dečijeg hora ,,Čuperak” osvojila je prvo mesto na Internacionalnom festivalu muzike ,,Školjkice” u Novom Sadu sa kompozicijom ,,Ena” u izuzetno jakoj konkurenciji izvođača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije,Ukrajine i Rusije. Aranžman pesme o ,,Eni” radila je Svetlana Milić, Lado Leš muziku, dok je Zorica Despotov napisala tekst za kompoziciju koja je osvojila srca publike i žirija. Pored ove nagrade, naša mlada sugrađanka je prošlog meseca osvojila prvo mesto u Požegi na muzičkom festivalu ,,Ja sam tvoj drug”, a 7. decembra Ena putuje u Zagreb gde će se na takmičenju ,,Razigrane note” takmičiti sa 37 učesnika.

,,Školjkice” je muzički festival za decu međunarodnog karaktera, a za cilj ima predstavljanje zemalja učesnica, njihove kulture, umetnosti i tradicije kroz savremeno stvaralaštvo za decu i omladinu. Sad već tradicionalno, od 2006. godine, održava se u prvoj polovini novembra. Za vreme festivalskih dana, održavaju se dve polufinalne večeri na kojima nastupaju svi učesnici iz Srbije i iz inostranstva, a na finalnoj večeri nastupaju najbolji izvođači iz obe polufinalne večeri. Međunarodni žiri čine renomirani stručnjaci, producenti i direktori festivala iz zemlje i inostranstva. Festival je uvršten u kalendar svetske asocijacije festivala “WAF”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *