September 23, 2021
aktuelno

Rukometaši ,,Kikinde Grindex” savladali ekipu ,,Šamot 65″ iz Aranđelovca- Kikinda Online News

U okviru utakmice devetog kola Arkus rukometne lige Srbije, rukometaši ,,Kikinde Grindex” savladali su pred domaćom publikom u hali ,,Jezero” ekipu ,,Šamota 65″ iz Aranđelovca rezultatom 28:29(16:13). Iako su zadnje sekunde utakmice bile kritične jer je postojao rizik od izjednačenja sa gostujućom ekipom, to se nije desilo jer je golman kikindskog ,,Grindexa” Slavko Miškov uspeo je da odbrani sedmerac i tako, zajedno sa svojom ekipom uspeo da ostvari još jednu pobedu kod kuće:

-,, Nismo potcenili ekipu ,,Šamota” iz Aranđelovca i lagao bih kada bi rekao da se nismo puno pripremali za njih, nismo ih potcenili, oni su zaista odigrali jako dobro, nisu odustajali do kraja i ja im na tome čestitam. Mi idemo dalje, upisali smo dva nova boda, tako ćemo i nastaviti pa ćemo videti dokle ćemo dogurati” – izjavio je Stanimir Komarek, koji je sjajnim akcijama na terenu proglašen igračem utakmice.

Trener Vladimir Mitreski čestitao je svojim momcima na izuzetnoj borbenosti, premda je bilo veoma teško:

-,, Mi smo veoma umorni od prethodne utakmice, koja je bila mnogo bolje odigrana kod nas nego ova, jer smo sada imali i dosta grešaka, a i pored tih grešaka uspeli smo da ostvarimo pobedu sa jednim golom razlike. Da je kojim slučajem za igrača utakmice proglašen Slavko Miškov ne bi bilo nezasluženo, tako da će mu ovo biti dodatni podstrek da bude bolji na narednoj utakmici” – izjavio je Mitreski.

Stanimir Komarek postigao je osam golova, a Nenad Trumbetaš je šest puta zatresao mrežu. Pet puta precizan bio je Milan Potpara, a Nikola Vrgović sjajnim akcijama postigao je četiri gola. Dva pogotka dali su Milan Pavlov i Nemanja Dukatarov, a po jedan Aleksandar Kurteš i Ljubomir Golić.

Narednog vikenda sa početkom od 18 sati očekuje se pravi rukometni spektakl kada na domaćem terenu dolazi ekipa ,,Crvene zvezde” iz Beograda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *