September 22, 2021
aktuelno

Podeljene lopte u OŠ ,,Đura Jakšić” – Kikinda Online News

Povodom prvog održanog ,,Malog sajma sporta” u hali sportskog centra ,,Jezero” danas su u Osnovnoj školi ,,Đura Jakšić” simbolično predate sportske lopte za fudbal, košarku, odbojku i rukomet dobijene od Sportskog saveza Srbije. Sportski savez Srbije i Ministarstvo omladine i sporta obezbedio je 21 paket lopti, a paketi će biti podeljeni na nivou cele opštine kako osnovnim školama u gradu, tako i u selima i srednjim školama:

-,, Povod je značajan za grad Kikindu, s obzirom da je kod nas po prvi put organizovan ,,Mali sajam sporta” u saradnji sa Sportskim savezom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta koji su nas prepoznali kao grad sporta i koji su odlučili da bi to trebalo da se održi i kod nas. Smatramo da smo dobro sproveli kompletnu organizaciju ,,Malog sajma sporta” gde su različiti sportski klubovi mogli da se predstave našim sugrađanima i pojedincima. Znamo da nastavnici fizičkog vaspitanja trebaju da imaju što adekvatnija sredstva za rad, tako da smatramo da će ovim paketima lopti na što bolji i kvalitetniji način uspeti da dočaraju i približe deci svaku vrstu sporta” – rekla je Jelena Bakić, predsednica Sportskog saveza Kikinda.

Jedan od prioriteta lokalne samouprave oduvek je bio ulog u obrazovanje u različitim aktivnostima i vidovima saradnje sa obrazovnim institucijama:

-,, Školama nikad nije dosta ni ulaganja a ni prohteva koje oni imaju, a koje mi trebamo da ispunimo. To je, na kraju krajeva jako dobro, jer smo mi kao lokalna samouprava u obavezi da vodimo računa o svim obrazovnim institucijama i mi to radimo i u prethodnim godinama. Posebno mi je drago što se nalazim danas u ovoj školi jer je u tekućoj budžetskoj godini , Osnovna škola ,,Đura Jakšić” dobila 11 miliona dinara, što je najveća investica koja je išla sa pozicije ulaganja u obrazovanje. Imamo plan i za naredne godine što je naša ljudska a i profesionalna obaveza, a i jedan od najvećih uloga koji možemo dati jeste ulog u mladost i obrazovanje” – rekla je predsednica Skupštine grada Stanislava Hrnjak.

Dara Beloš, nastavnica fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi ,,Đura Jakšić”, iza sebe ima 35 godina iskustva u radu sa decom, a neki od njenih učenika danas su jedni od najuspešnijih i proslavljenih sportista na svetu poput atletičarke Maje Ćirić i svetski poznatog i priznatog plivača Borisa Stojanovića:

-,, Mogu da kažem da je ova škola prepoznatljiva po tome da učestvuje na svim sportskim takmičenjima koje organizuje Ministarstvo prosvete, a isto tako se uključujemo i u razne projekte koji potiču od predstavnika lokalne samouprave kao i u humanitarnim akcijama poput ,,Trke za srećnije detinjstvo”. Samo u prethodnoj školskoj godini imamo sportske rezultate na zavidnom nivou gde su naši učenici učestvovali na tri republička takmičenja, naši plivači takođe kao i ženska ekipa streljaštva. Naš učenik Nebojša Ivić zauzeo je prvo mesto na republičkom takmičenju iz atletitke u disciplini bacanja kugle. Mislim da je veoma bitno da se u sport uključuje što veći broj dece i rekreativno, da ih sa ulica sklonimo na sportske terene gde će se oni takmičiti, družiti i na taj način podneti i sportske uspehe i poraze. Svaka donacija veoma je dragocena i mnogo nam znači za sve nas koji hoćemo da radimo, znači da su neophodna nastavna sredstva kako bi sve funkcionisalo onako kako i dolikuje” – rekla je Beloš.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *