July 26, 2021
aktuelno

Održana deveta Smotra izvornog narodnog stvaralaštva starijih u kikindskom Udruženju penzionera – Kikinda Online News

Deveta Smotra izvornog narodnog stvaralštva starijih po deveti put održana je danas u prostorijama  kikindskog Udruženja penzionera, a u organizaciji Kulturnog umetničkog društva „Sunčana jesen“ koje deluje već 47 godina pri kikindskom opštinskom Udruženju penzionera. Preko dve stotine prisutnih uživalo je u nastupima 120 učesnika.

-,, Naš jedini cilj jeste da se od zaborava otrgne sve ono što je staro, pesme, igre, narodna nošnja, da upoznajemo mladu decu, naše unučiće i mlađe prijatelje da ne zaborave naše tradicije. Sa nama su danas gosti iz Udruženja penzionera iz Novog Sada, KUD iz Ruskog Sela i Nakova, kikindski „Eđšeg“, Književni klub ,,Duško Trifunović“ i naš čuveni i poznati Iđošanin Drakče. Sledeća godina nam je jubilarna deseta, i verujem da to nešto znači. Sve ovo ne bismo mogli sami da iznesemo da nije bilo pomoći lokalne samouprave i hvala im puno na tome“– izjavila je predsednica KUD ,,Sunčana jesen“ Jela Veličkov.

-,, Ovde je danas hor i dve pevačke grupe, muška i ženska koji su izveli svoje kompozicije. Ovo je sada već naše tradicionalno učešće na smotri, Kikinđani su divni gosti, a Jela je divan domaćin, i svaki put sa velikim zadovoljstvom prihvatamo da dođemo na smotru narodnog stvaralaštva. U decembru slavimo četiri godine od osnivanja, mada naše prijateljstvo datira malo duže. Gde god se susretnemo, na raznim dešavanjima, bilo da su u pitanju smotre ili festivali, uvek se radujemo jedni drugima jer smo postali veliki prijatelji“ – izjavila je Olga Kovač iz Udruženja penzionera grada Novog Sada.

Foto: Kikinda News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *