July 29, 2021
obrazovanje

“Dnevna doza muškarca” u biblioteci ,,Jovan Popović” – Kikinda Online News

Autorka Živka Torbica pred punim holom biblioteke ,,Jovan Popović” predstavila je svoju zbirku pesama pod nazivom “Dnevna doza muškarca”. Kako nam je rekla autorka, pisanje knjihe intrigantnog naslova nije trajalo dugo:

-,, Svi smatraju da je ljubav samo za mlade, međutim, ja mislim da to nije tako, već da je ona za sve, u svakom dobu života. “Dnevna doza muškarca” je zato i nastala, kako bi pomalo intrigirala čitaoce da bi videli o čemu se tu radi. Reč je o ljubavnoj poeziji, pisanoj sa dosta strasti, emocija, više tužnih nego onih lepih, kao što je i sam život. Knjigu sam pisala nekih mesec, dva, ceo život sam stvarala dečju poeziju i priče za decu, i ovo je eto za mene nešto novo i drugačije od svega što sam radila do sad. Rukopis sam poslala Radovanu Vlahoviću u Banatski Kulturni centar, kada je bilo negde oko 120 napisanih pesama, poslala sam negde oko sedamdesetak i on mi je tada rekao: ,,Živka, štampamo knjigu”. Moja je ideja bila da se knjiga zove “Dnevna doza muškarca”, a i Radovanu se ta ideja jako dopala i gospođa Milica Lilić koja mi je pisala recenziju kada je čula za naslov, takođe se oduševila, tako da u knjizi postoje dve recenzije. Ima dosta pesama o samoći, usamljenosti, pitanju da li čovek u zrelim godinama ponovo može da se zaljubi i da li ima smisla krenuti ponovo” – izjavila je Torbica za Kikinda Online News.

Pored autorke o knjizi su govorili i Radovan Vlahović, recenzent knjige dok je stihove govorila Maja Bešlin uz muzičku pratnju Zorana Tenkeša. Moderator večeri bila je Milana Bajkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *