September 22, 2021

,,Veliki naboj emocija izražavam kroz svoju poeziju” kaže za Kikinda Online News pisac Bora Živaljević

U Kulturnom centru Kikinda, pisac Borivoje Boro Živaljević predstavio je svoju treću zbirku pesama pod nazivom ,,Kad pesma plače”. Živaljević se u svom književnom opusu već iskazao sa dve zbirke pesama: ,,Pogled sa Golije” i ,,Jecaj pera”, kao i sa romanom ,,Beli karanfili” koji je doživeo euforiju među brojnom čitalačkom publikom u velikom broju gradova Srbije gde je i promovisan. Zbirka pesama ,,Kad pesma plače” već po svom naslovu nagoveštava da se radi o duboko emotivnim pesmama ličnog, ljubavnog, duhovnog, patriotskog i drugog sadržaja pa pesma zbog toga ” i plače” bez obzira o kojoj vrsti je reč:

,,Uz moje pesme skoro svi plaču – neki zbog velike ljubavi, neki zbog nedostatka ljubavi, neki zbog bitaka, izgubljenih junaka ili teritorija, u svakome se budi po neka emocija. Nekom na radost – nekom na žalost. Po prirodi sam previše emotivan, moja čitalačka publika je već preplakala moj roman ,,Beli Karanfili” , a konkretno kada sam prvi put bio kod vas, prošle godine zaplakao sam par emotivnih dama sa nekim pesmama, nije bilo namerno. Veliki je naboj emocija u meni, ja ih izražavam kroz poeziju, ipak one nisu nikome konkretno posvećene, sem jedne koju sam posvetio svojoj majci, a sve ostale pesme nastale su iz nekih događaja koje sam doživeo, video, ali moje emocije su utkane u svima” – rekao je pisac i dodao da mu je veoma drago što su sa njim večeras bili i članovi izviđača ,,Proka S Plavi” koji su u okviru književnog programa recitovali, svirali na gitari i pevali:

,,Njihov rad mi je jako dobro poznat i raduje me što postoji neko ko danas radi sa omladinom, kada uspe da ih odvoji od računara, rijaliti programa i svega negativnog po njih. Direktorici Kulturnog centra Tanji Nožici i članovima odreda sam maksimalno zahvalan za njihov rad, doček i prijateljstvo koje smo razvili” – emotivno završava pisac Boro Zivaljević. Pored autora o pesmama je govorio i profesor Mr Radoslav Glišić.

Foto: Kikinda Online News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *