September 22, 2021

,,Sumnjivo lice” premijerno u Narodnom Pozorištu 23. februara – Kikinda Online News

Na početku ove godine u Narodnom pozorištu u Kikindi počele su probe predstave “Sumnjivo lice” Branislava Nušića čije je premijerno izvođenje planirano za 23. februar. Reditelj predstave, Jug Radivojević sa kojim kikindski pozorišni ansambl do sada nije saradjivao istakao je da je pred njima veliki pisac, veliki naslov i velika odgovornost:
,,Verujem da ćemo napraviti predstavu koja će biti bitna publici, jer želimo da se kroz komediju lečimo, da tako govorimo o stvarima koje nas muče. Nećemo promeniti svet, ali možemo uticati na pojedinca u publici da otkloni neke svoje dileme. Verujem da ćemo napraviti dugovečnu predstavu, koja će na najbolji način predstavljati ovaj ansambl i koja će imati svoje festivalske ambicije. To su nam namere i motivi ” – istakao je reditelj, koji će pored režije predstave biti zadužen i za izradu scenografije odabir muzike.
Reditelj je najavio da će ovo “čitanje” “Sumnjivog lica”biti iznenađujuće, ali da neće izneveriti pisca, jer će poštovati njegov tekst i rečenicu.
Glavnu logu (Jerotija) timači Branislav Čubrilo Rus, a osim njega u glumačkoj podeli su: Dragan Ostojić, Branislav Knežević, Nikola Joksimović, Đorđe Marković, Slavoljub Matić, Miljan Davidović, Tanja Markov i Mina Stojković. Iznenađenje za gledalačku publiku će biti uloga šefa tehnike Narodnog pozorišta u Kikindi Jožefa Pocika, kojem ovo nije prvi glumački zadatak, a još je interesantnije da je u ekipi, posle desetak godina, ponovo Branislav Šibul, dugogodišnji uspešni glumac i direktor kikindskog pozorišta.
Asistent reditelja za scenski pokret je Igor Damjanović, glumac prištinskog pozorišta sa sedištem u Gračanici dok je kostimograf Tatjana Radišić.

Foto: fejsbuk/Narodno Pozorište Kikinda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *