September 22, 2021

,,Šta onda, kada ljubav nije dovoljna?”- Kikinda Online News

U Narodnoj biblioteci ,,Jovan Popović”13. decembra sa početkom od 19 časova autorka Sanja Domazet otkriće nam šta se dešava kada  ljubav nije dovoljna. Pored autorke, o zbrici priča govoriće i Gordana Milosavljević Stojanović, urednica “Službenog Glasnika”.

,,Ljubav nije dovoljna”

 

Prava ljubav uključuje bliskost i distancu. Što više “odvojenosti” staviš na jednu stranu vage to više “zajedništva” možeš da staviš na drugu stranu. Što si sigurniji u svoju sposobnost da se snađeš i sam, manje ćeš imati potrebu da kontrolišeš svog partnera. U zdravoj ljubavi nema straha da može krenuti loše, niti brige o tome kako će se snaći ako izgube svog partnera. Što više možeš da uživaš u životu i da se osećaš sigurno u sebe kad si sam, to zanimljivija osoba postaješ, i više toga imaš na raspolaganju da podeliš s partnerom.

O autorki: Sanja Domazet diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu, dok je magistarske i doktorske studije završila na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, gde već dugo i predaje na katedri za novinarstvo. Čitaoci i ljubitelji pozorišta najpre su je upoznali kao autorku drama „Punjene tikvice“, „Krila od olova“, „Frida“ i drugih ostvarenja po kojima su rađene kultne predstave u teatrima širom Beograda i Srbije. Među njenim brojnim delima izdvajaju se romani „Ko plače“ i „Fric“, knjige eseja i putopisa „Anatomija zanosa“, „Gradovi“ i „Božanstveni bezbožnici“ (tri toma) i druga izuzetna ostvarenja. Ima iza sebe priznanja „Meša Selimović“, „Žensko pero“ i druge prestižne književne nagrade, a njena dela prevođena su i izvođena na nekoliko evropskih jezika. Pored toga, bavi se i kulturnim novinarstvom i piše za nekoliko uglednih listova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *