September 18, 2021

,,Dok mnogi odlaze, njega svi putevi vode ka Srbiji” : Arno Gujon u Kulturnom centru- Kikinda Online News

U svečanoj sali KC Kikinda 13. decembra sa početkom od 18 časova održaće se promocija knjige autora Arno Gujona.

Knjiga ,,Svi moji putevi vode ka Srbiji” uzbudljiva je ispovest mladog francuza koji svedoči o drami srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.
Autor opisuje Srbiju onakvu kakvu je vidi stranac koji je sopstvenu sudbinu povezao sa sudbinom Srba tako što se, iz ljubavi prema ovoj zemlji, sa suprugom Ivanom nastanio u Beogradu. Svi moji putevi vode ka Srbiji – istovremeno je i moralni stav Arnoa Gujona, dirljiv iskaz vere u humane vrednosti i dobrotu, svedočanstvo o ustrajnoj i neodustajnoj rešenosti da se u vreme velikih iskušenja bude na strani nevinih stradalnika. Deset godina donoseći svakovrsnu humanitarnu pomoć srpskim enklavama na Kosmetu, Arno Gujon je uvideo patnju nedužnih ljudi, čija je možda najveća krivica to što pripadaju narodu koji je krajem XX veka prokažen u medijima zapadnog sveta. njegov angažman, proistekao iz tradicije autentičnog francusko-srpskog prijateljstva, redak je primer solidarnosti i saosećanja s ljudima koji pate.
Arno Gujon poručuje da je dužnost današnjeg čoveka da se ovovremenom varvarstvu suprotstavi snagom onih ideala i bratstva među narodima kojima se odlikovala dojučerašnja Evropa.

O autoru:

Arno Gujon je francuski i srpski humanista, osnivač i direktor francuske NVO ,,Solidarnost za Kosovo.”Nosilac je specijalne plakete za najplemenitiji podvig kao i Zlatne medalje za izuzetne zasluge u oblasti humanitarnog rada.

Foto: Promo, fejsbuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *