September 18, 2021

Da li je ljubav dijagnoza?

Autorka bestselera ,,Grabljivica”, ,,Ljubav u doba kokaina” (po kojoj je urađena i istoimena predstava) ,,Žena”, Simonida Milojković, u svom najnovijem ostvarenju ,,Dijagnoza:Ljubav” predstavlja ljubav kao vrstu psihološkog eksperimenta.

Ko će platiti cenu ohole muške opklade?
Kad na premijeri pozorišne predstave upozna Jelenu, zavodljivu glumicu, Petar, oženjeni i zgodni beogradski psihijatar, odlučuje da je zavede i istraži da li je zaljubljenost vrsta psihoze.
Tako se Jelenin život pretvara u psihološki eksperiment, a ona se ludo zaljubljuje verujući da je pronašla čoveka svog života. Jelenin dnevnik postaje hronika njihove ljubavi, a Petrova beležnica hladna analiza jednog istraživanja. Međutim, ko od njih dvoje ispisuje verodostojnu priču? Da li je Jelena zaista pronašla savršenog muškarca, a Petar savršeno zamorče? Ko je zanesen ljubavlju, a ko manipulacijom, ko je u čijoj priči osvetnik, a ko žrtva sopstvene strasti?
Ukrštajući burne događaje iz jedne nesvakidašnje veze sa njihovim interpretacijama u dnevničkim zapisima, Simonida gradi svoj do sada psihološki najsloženiji roman, a čitaoce do poslednjih stranica ostavlja u neizvesnosti o tome u kakvom će odnosu biti vrhunac jedne strastvene ljubavi i ishod jednog okrutnog eksperimenta.

Roman ,,Dijagnoza:Ljubav” možete kupiti na svim kioscima širom Srbije, kao i putem sajta izdavačke kuće Laguna.

Foto: copyright Simonida Milojković, promo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *