September 18, 2021

Promovisana ,, Tajna izgubljene riznice ” u Narodnoj biblioteci

U Narodnoj biblioteci ,, Jovan Popović ” u Kikindi 28. septembra pred punom salom promovisana je knjiga ,, Tajna izgubljene riznice ” u izdanju ,, Nove Scene ” mladog pisca Borislava Zorića .

O knjizi su govorili autor romana Borislav Zorić , recezent Miloš Latinović i moderator Milana Bajkin .

,, Tajna izgubljene riznice ” je prva knjiga u serijalu ,, Zaveštanje Čuvara koplja Svetog Đorđa ” .

U jeku Drugog svetskog rata igra sudbine dovodi mladog srpskog arheologa, Matiju Stefanovića, do manastira u kojem Nemci sumnjaju da se nalazi misteriozno pismo. Nemajući srca da izda svoj narod i starog igumana on postaje deo lanca Čuvara, koji vekovima čuvaju i prenose tajnu o velikom blagu.
Mnogo godina kasnije, njegov sin, Nikola, u svom poznom dobu u poslednji čas ostavlja unuku, imenjaku, trag koji treba da sledi i spase dragocenosti. Mladić kreće u potragu sa svojim najboljim prijateljem Goranom, mladim taksistom Dejanom, i Dejanovom sestrom, lepom studentkinjom arheologije, Jovanom. U toj opasnoj avanturi staza će im se ukrstiti sa opasnim pretendentima na blago, policijskim inspektorima, profesionalnim ubicama, misterioznim organizacijama. Nikola po prvi put u životu testira svoje snage i hrabrost idući ka cilju: da ispuni amanet svoga dede, ali je istovremeno i njegovo srce pred iskušenjem, zagolicano dražima prelepe Jovane…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *