September 20, 2021
aktuelno

Veliki dan za kikindsko zdravstvo: Započeta rekonstrukcija kikindske Opšte bolnice – Kikinda Online News

Dugo najavljivana rekonstrukcija kikindske Opšte bolnice započeta je danas izvođenjem radova na Odeljenju fizijatrije. Ukupna vrednost radova u prvoj fazi koja će trajati narednih 400 dana su 342 miliona dinara, gde će osim tog odeljenja biti izvedena i kompletna rekonstrukcija dečijeg i infektivnog odeljenja kao i odeljenja onkologije, patologije i palijative:

-” Odeljenja iz ovog dela zgrade izmeštaju se za sada na Infektivno odeljenje s obzirom da je isto pripojeno Kovid odeljenju. Početak radova na rekonstrukciji Bolnice zaista je velik dan za nas i sigurno naše lepše budućnosti. U ovoj bolnici će se u mnogo lepšim uslovima lečiti naši pacijenti i u mnogo boljim uslovima raditi naši zdravstveni radnici. Zato se ja, u ime svih zaposlenih u Opštoj bolnici Kikinda i u svoje lično ime zahvaljujem Vladi Republike Srbije i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima koja je obezbedila sredstva za ovu rekonstrukciju, ali isto tako i Gradskoj upravi koja je obezbedila sredstva za projektno tehničku dokumentaciju” – saopštila je v.d. direktorica Opšte bolnice Kikinda dr Vesna Tomin.

Svetislav Vukmirica, pomoćnik gradonačelnika za razvojne i investicione projekte dodao je da je rekonstrukcija Opšte bolnice veliki dan za kikindsko zdravstvo i za sam Grad, kao i da će se rekonstruisati najstariji objekti koji su građeni krajem 19. veka. Paralelno sa izvođenjem radova na prvoj fazi biće pripremljena projektno-tehnička dokumentacija za realizaciju druge i treće faze radova:

-” Nadamo se da će izvođenje radova biti eventualno završeno i pre predviđenog roka od 400 dana, a u međuvremenu radimo na izradi projektno-tehničke dokumentacije u okviru druge i treće faze gde je Grad izdvojio 17 miliona dinara da se uradi kvalitetan projekt za rekonstrukciju novog dela Bolnice i dogradnja jednog aneksa koji će nadmosetiti smeštajni kapacitet zbog modernizacije samog objekta. Ovaj kapitalni projekat, nadamo se da ćemo završiti u naredne dve do tri godine i zahvaljujući Državi Srbiji koja brine o svakoj opštini, pa i o našem gradu” – poručio je Vukmirica.

Početak radova na rekonstrukciji kikindske Opšte bolnice obišao je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač koji je tom prilikom istakao da ovo nije samo veliki dan za grad Kikindu i Opštu bolnicu, već i za ceo region zato što će u narednom periodu svi građani dobiti jedan moderan, rekonstruisan i tehnološki nov zdravstveni centar gde će moći da se leče:

-” Nekoliko godina intezivno pričamo i radimo na tome da otpočne rekonstrukcija Opšte bolnice Kikinda. Hvala republici i Vladi Republike Srbije i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima koja je zajedno sa Gradom Kikindom uspela da otpočne rekonstrukciju Bolnice.Kapitalni projekat zajedno ćemo uraditi sa Republikom Srbijom i Vladom Republike Srbije i tu se svakako nećemo zaustavljati, a ovih 342 miliona dinara koje će izdvojiti država Srbija samo je deo onoga što se radi u Kikindi. Siguran sam da će zdravstveni radnici, ali i naši Kikinđani i ljudi iz celog regiona imati odgovarajuću zdravstvenu zaštitu i fantastične uslove u narednom periodu” – završava Lukač.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *