September 20, 2021
aktuelno

Penzionerima grada Kikinde 150 poklon kompleta za njihovo bezbednije učešće u saobraćaju – Kikinda Online News

U cilju bezbednijeg učešća penzionera biciklista u saobraćaju, gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač i Miroslav Dučić, gradski većnik za komunalnu infrastrukturu i vanredne situacije danas su obišli Gradsko udruženje penzionera i predsedniku Milanu Perizu uručili 150 kompleta koji u sebi sadrže fluorescentne prsluke i setove lampi koji će biti podeljeni svim članovima.

U ime svih naših najstarijih sugrađana, predsednik gradskog Udruženja penzionera Milan Periz zahvalio se na ukazanoj podršci lokalne samouprave sa kojom i ove godine neguje izuzetno dobru i uspešnu saradnju:

-“ Ovaj vid pomoći, kao što je to bilo ranije u nekim drugim oblicima, jako će puno značiti našim penzionerima kojih ima jako puno u saobraćaju. Biće uočljivi i savetujem ih da što više koriste biciklove zbog višestruke koristi: imaće ove prsluke, držaće živote u bezbednijem stanju i nadam se da ćemo ovu saradnju nastaviti” – dodao je Periz.

Podelom prigodnih poklona, lokalni Savet za bezbednost saobraćaja ispunio je obećenje dato početkom godine i na ovaj način iskazao brigu i poštovanje prema našim najstarijim sugrađanima i postupio u skladu sa dobijenim indikatorima za rizičnu kategoriju u šta spadaju lica starija od 65 godina i mahom učesnici u saobraćaju sa biciklima:

-” U prethodnih mesec dana, u svih devet sela sa teritorije grada Kikinde podelili smo 450 identičnih prigodnih poklona koji se sastoje od fluorescentog saobraćajnog prsluka i setova lampi koje se koriste za biciklove. To je nešto što smo mi kroz rad lokalnog Saveta za bednost saobraćaja prepoznali kao nešto što je od prioriteta za korisnike u saobraćaju. Ovo je naš mali znak pažnje usmeren ka našim najstarijim sugrađanima, da znaju da mislimo na njih i to je nešto što ćemo praktikovati i u budućnosti” – rekao je Miroslav Dučić član veća Grada Kikinde.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač poručio je da je uvek veliko zadovoljstvo posetiti Udruženje penzionera grada Kikinde i još jednom akcijom iskazati poštovanje prema Kikinđanima starijim od 65 godina:

-” Budući da je reč o najčešćim učesnicima u saobraćaju, smatrali smo da je ovo jedan gest vredan pažnje prema našim najstarijim sugrađanima, a ovaj projekat realizovali smo i sa svim ostalim udruženjima penzionera sa naše teritorije. U budućem periodu, svakako ćemo i ostale aktivnosti naših najstarijih sugrađana ispratiti i intevizirati, u saradnji sa predsednicima udruženja” – precizirao je Lukač.

Fluorescentne prsluke i setove lampi u istom broju u toku školske godine dobiće i cela generacija nižih razeda osnovnih škola, dok su za predškolce namenjena autosedišta, odnosno takozvani busteri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *