September 22, 2021
aktuelno

Novih 15 klima uređaja za kikindsku Opštu Bolnicu od kompanije ,,Mekafor” i anonimnih donatora – Kikinda Online News

Uz posredovanje Grada Kikinde kompanija “Mekafor” obezbedila je 10 velikih klima uređaja vrednosti oko 400.000 dinara za potrebe kako korisnika usluga ustanove, tako i zdravstvenog osoblja kikindske Opšte bolnice, dok su 5 manjih klima obezbedili donatori koji su želeli da ostanu anonimni. Ukupna vrednost svih 15 klima uređaja je do 600.000 dinara. Primopredaji donacije osim predstavnika Opšte bolnice, ispred Gradske uprave prisustvovali su Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde, Saša Tanackov, član Gradskog veća za privredu i investicije i Nebojša Nedeljković direktor kikindskog pogona kompanije “Mekafor”.

-” Zahvalio bih se pre svega predstavnicima Grada Kikinde što su nam ponovo omogućili da učestvujemo u ovoj donaciji. Drago mi je što smo ponovo u mogućnosti da pomažemo zdravstvenim ustanovama Kikinde i što ponovo sarađujemo sa doktorkom i direktoricom Opšte bolnice Vesnom Tomin, budući da smo pre par godina bili u prilici da učestvujemo u renoviranju Dečijeg dispanzera, a onda i u opremanju Odeljenja fizikalne terapije i rehabilitacije i Oftamologije. Nadamo se da će donirani klima uređaji poboljšati kvalitet boravka pacijenata i svih zaposlenih u ovoj ustanovi” – saopštio je Nebojša Nedeljković ispred kompanije “Mekafor” podsećajući da ova društveno odgovorna kompanija osim pomoći zdravstvu pomaže i sportskim klubovima u Kikindi, pogotovo kroz programe namenjene deci.

Klima uređaji uveliko su raspoređeni na svim odeljenjima na kojima pacijenti borave i u svim vrelim danima koji su iza nas znatno su olakšali boravak pacijenata i rad svih zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, dodaje direktorica kikindske Opšte bolnice Vesna Tomin:

-” Direktor kompanije ,,Mekafor” Nebojša Nedeljković naš je dugogodišnji prijatelj zdravstva i zdravstvenih radnika u našem gradu i ovo je samo jedna u nizu donacija koju nam je obezbedila ova kompanija. Donirani klima uređaji u prethodnim mesecima su u mnogome učinili boravak našim pacijentima prijatnijim, a rad naših zdravstvenih radnika, lakšim. Osim donacije kompanije ,,Mekafor” bila je donacija i pet manjih klima uređaja od drugih donatora i ja se njima ovom prilikom zahvaljujem. Pandemija kovida 19, traje i dalje traje, a situacija je nepovoljna. Rad bolnice je i dalje otežan tako da je svaka vrsta podrške i pomoći i od drugih predstavnika kompanija uvek dobrodošla. Kikindska bolnica je naša zajednička, svih građana Kikinde i zato svi moramo da je čuvamo i brinemo o njoj” – dodala je Tomin.

Kompanija “Mekafor” najbolji je primer kompanije društvene odgovornosti u našem gradu ističe gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač:

-” Zadovoljstvo je kada imamo toliko društveno odgovornih firmi koji u određenim momentima prepoznaju da sve zdravstvene ustanove treba pomoći, pogotovo u poslednjih godinu i po dana kada je sav teret na zdravstvenim radnicima koji se lavovski bore da sve nas zaštite, izleče i pomognu nam u teškim momentima. Kompanija ,,Mekafor” treba da bude uzor i ostalim kompanijama koje su u mogućnosti da iz svog domena poslovanja pomognu onima kojima je to potrebno i ovo jeste poziv svima koji su u mogućnosti da pomognu kako Opštu bolnicu, tako i Dom zdravlja i Zavod za javno zdravlje” – poručio je Lukač, napominjući da naredne nedelje počinje rekonstrukcija kikindske Opšte bolnice.

Na današnji dan, u kikindskoj Opštoj bolnici na Infektivnom odeljenju leči se 13 kovid pozitivnih pacijenata srednje i starije životne dobi, svi pacijenti su stabilno i niko od hospitalizovanih se ne nalazi na respiratoru, dok su četiri pacijenta na kiseoničkoj terapiji. Među hospitalizovanim pacijentima nalazi se jedno dete na odeljenju Pedijatrije. Za protekla 24 sata u febrilnoj ambulanti obavljeno je 16 pregleda od kojih je 7 bilo pozitivno na korona virus, saopšteno je medijima iz kikindske Opšte bolnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *