September 20, 2021
aktuelno

Kikinda je spremna za početak muzičkog takmičenja “Srbija u ritmu Evrope” – Kikinda Online News

Sve je spremno za početak nove sezone najvećeg muzičkog takmičenja u ovom delu Evrope, “Srbija u ritmu Evrope” koje će sa emitovanjem početi u živom prenosu 5. septembra na kanalu Prve Srpske televizije iz grada Čačka, koji je ovogodišnji domaćin. U ovom muzičkom formatu, četvoro naših mladih sugrađana Andrej Salkai, Minja Krstić, Ena Šošić i Milana Rajkov nastupiće pod rednim brojem 18. gde će izvesti pobedničku pesmu Evrovizije 2009. godine, norveške delegacije, “Feritejl” koju u orginalu izvodi Aleksandar Ribak. Grad Kikinda od ukupno 24 lokalne samouprave u celoj zemlji koje učestvuju u projektu, prvi put ima predstavnike u ovakvoj vrsti muzičkog formata koje se prikazuje od 2008. godine, a Kraljevina Norveška bila je logičan izbor zemlje koju će naši sugrađani predstavljati zbog poznate zbratimljenosti grada Kikinde i norveškog Narvika:

-” Ideju koju smo prošle godine zamislili ove godine smo u uspešnom postupku sprovođenja tog dela. Lokalna samouprava grada Kikinde je od momenta potpisivanja ugovora već više meseci uključena u realizaciju projekta, i ovo je prva televizijska sezona gde Kikinda ima svoje predstavnike. Pozitivni efekti te saradnje prisutni su kako u komunikaciji, tako i u realizaciji svih segmenata projekta “Srbija u ritmu Evrope”. Kroz ovakvu vrstu takmičenja šalje se jedinstvena poruka da je grad Kikinda jedan od gradova u celoj zemlji gde je “Ritam Evrope” odlučio na neki način da pozove učešće i uključi se u realizaciju našeg projekta koji ima za cilj promociju mladih talenata i njihov dalji razvitak. U gradu Kikindi imamo zaista dobar tim dece koja su spremna da rade, žele da napreduju i da svoje talente pokažu ne samo u lokalu nego i na nacionalnom nivou, budući da se projekat realizuje u više zemalja u okruženju, te da će njihovi kanali i dostupnosti i vidljivosti biti dostupne i van granica naše zemlje. S tim u vezi, ambasada Norveške je uključena u realizaciju ovoga projekta, a do kraja godine očekujemo dolazak ambasadora da poseti vaš grad i učesnike” – rekao je izvršni direktor projekta “Srbija u ritmu Evrope” David Makević, dok predsednik lokalnog parlamenta Mladen Bogdan dodaje:

-” Zahvalio bih se Prvoj srpskoj televiziji na sjajnoj produkciji oko svega što organizuju, naravno, našim sjajnim Kikinđanima koji su prihvatili učešće u ovom projektu. Bio sam u prilici da vidim delić spota koji je sniman prethodnih meseci kod nas u Kikindi i mogu zaista da kažem da to sve izgleda fantastično i da sam mnogo zadovoljan. Grad Kikinda svakako će podržati “Srbiju u ritmu Evrope”, učešće naših sugrađana, zadovoljni smo svime što smo imali u realizaciji sa produkcijom, a naša deca koja učestvuju u projektu pokazala su ono čemu teže i čelni ljudi iz produkcije – a to je promovisanje pravih vrednosti. Pozvao bih naše sugrađane da glasaju za Kikindu i da sledeće godine možemo da budemo domaćini” – rekao je Bogdan.

Osamnaestogodišnji Andrej Salkai, pevanjem se bavi jako dugo, završio je Ekonomsko-trgovinsku školu u Kikindi, a veći deo naših sugrađana ne propušta njegove svirke koje se svake nedelje održavaju u Pabu J:

-” Zadovoljan sam pesmom koju smo dobili i kako smo uspeli da je iznesemo. Zahvalio bih se gradu Kikindi, Kulturnom centru i celoj ekipi “Srbije u ritmu Evrope” na svemu što su nam omogućili. Bilo je malo teško snimati spot na različitim lokacijama u gradu, bilo je malo toplo, ali uprkos svemu tome, uz dobar tim sve smo to prebrodili, jako smo se dobro zabavili i zaista sam prezadovoljan kako je sve ispalo na kraju” – rekao nam je Andrej, kojem će društvo na sceni praviti i Milana Rajkov, Minja Krstić i Ena Šošić, inače plesačice plesne grupe “Dance N Soul” iz našeg grada:

-” Veliku zahvalnost zaista dugujemo našem gradu koji nas je maksimalno podržao i pomogao nam da se predstavimo u najlepšem svetlu. Dugo se bavim plesom, a koreografija koju smo pripremali zaista nije zahteva, iako ima jedan mali deo koji je za mene bio malo teži, ali uspeli smo da to savladamo i nadamo se da će Kikinđani uživati onoliko koliko smo i mi i da će glasati za nas” – rekla nam je naša trinaestogodišnja sugrađanka Ena Šošić.

Pobednik takmičenja određuje se sabiranjem SMS glasova, glasova žirija gradova učesnika i glasova stručnog žirija. Grad pobednik kao nagradu dobija sledeće godine televizijski prenos na nacionalnoj televiziji iz svog grada kao i promociju svog grada na nacionalnoj televiziji, a deca grada pobednika nagradno putovanje u zemlju koju su u televizijskom programu predstavljala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *