September 20, 2021
aktuelno

Za čistiju Kikindu : Stigla 131 nova kanta od Ministarstva zaštite životne sredine – Kikinda Online News

Ministarstvo zaštite životne sredine nastavlja sa praksom dodele nove opreme na korišćenje lokalnim samoupravama u Srbiji, kako bi se unapredio kvalitet života građana. Tako je grad Kikinda, jedna od 34 lokalnih samouprava u zemlji koja je dobila 131 kantu od 240 litara od resornog ministarstva namenjene porodicama sa pet i više članova. Tim povodom, gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač u svom kabinetu ugostio je državnog sekretara Roberta Jakšu ispred Ministarstva za zaštitu životne sredine gde je potpisan još jedan ugovor o saradnji:

-” Akcija koju sprovodi Ministarstvo za zaštitu životne sredine u 34 lokalne samouprave, među kojima se nalazi i Kikinda sprovodi se u cilju unapređenju kvaliteta života svih građana. Želimo na ovakav način da pomažemo gradovima i opštinama da budu što čistije ali i javnim komunalnim preduzećima da što efikasnije urade svoj deo posla. Nadamo se da će 131 kanta koju smo danas dodelili Kikindi biti na korist svih vaših sugrađana” – rekao je Jakša, dok je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač dodao:

-” Dobijene kante namenjene su porodicama sa pet i više članova domaćinstva jer smatramo da ćemo tako unaprediti odnošenje otpada. Zahvaljujem se ovom prilikom resornom ministarstvu zato što aktivno razmišlja o svakoj lokalnoj samoupravi, pa tako i o gradu Kikindi. Ovo nije naša prva saradnja, budući da smo već dobili sredstva za sređivanje kotla u osnovnoj školi ,,1. Oktobar” u Bašaidu, početkom godine i na vetrozaštitnom pojasu i pošumljavanju i siguran sam da će ove kante značiti našim sugrađanima. Grad Kikinda će i u narednim projektima konkurisati i dalje u Ministarstvu i siguran sam da ćemo raditi na daljem unapređenju kako prema tretmanu i upravljanju otpadom, ali i na kompletnom uređenju životne sredine” – konstatovao je Lukač.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *