September 20, 2021
aktuelno

Poklon paketi Grada Kikinde za bezbednije učešće penzionera biciklista u saobraćaju – Kikinda Online News

U cilju bezbednijeg učešća penzionera biciklista u saobraćaju, gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač sa predstavnicima Saveta za bezbednost saobraćaja danas je obišao Dom penzionera u Bašaidu i tom prilikom za 66 meštana ovog sela, starijih od 65 godina uručio poklon pakete koji u sebi sadrže fluorescente prsluke i svetla za bicikle. Akcija se paralelno odvija u svim selima sa teritorije Kikinde, pa tako i u gradu gde će kroz istu biti podeljeno ukupno 450 poklon paketa:

-” Prigodne poklone koje smo doneli, fluorescente prsluke i setove lampe najavili smo još početkom godine da ćemo ih kroz Savet i podeliti. Indikatore koje smo dobili za rizičnu kategoriju jeste da su ta lica starija od 65 godina i mahom učesnici u saobraćaju sa biciklima. Paraleno sa Bašaidom, akcija se danas sprovodi u svakom selu, a poklon paketi namenjeni su i za Gradsko udruženje penzionera. Već sa početkom nove školske godine, krenuće se i sa raspodelom 450 najavljenih bustera, autosedišta koje će kompletna jedna generacija predškolaca dobiti na poklon, dok će mlađa generacija dobiti setove lampi i fluorescentnih prsluka” – izjavio je Miroslav Dučić, član Gradskog veća za komunalnu infrastrukturu i vanrdne situacije.

Dragica Marković, predsednica Udruženja penzionera u Bašaidu koje od 400 penzionera u tom mestu broji 75 aktivnih članova zahvalila se gradonačelniku Kikinde Nikoli Lukaču i njegovim saradnicima na poseti i dodala:

-” Bez obzira koji god problem imamo, gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač i predsednik naše Mesne zajednice Bojan Mikalački uvek nam maksimalno izlaze u susret, kakve god probleme da imamo, uvek se trude da nam pomognu. Ono što je za nas najskorije urađeno to je parking koji se nalazi ispred naših prostorija. Dobili smo deset stolova i šezdeset stolica, sređeno je i dvorište, to nam je pomogao predsednik Mesne zajednice Bojan Mikalački, ostalo je samo da sačekamo još koji dan da se to ogradi, a on nam plaća i račune za plin, koja nam je najveća i glavna stavka u zimskom periodu, jer mi se finansiramo isključivo putem članarina koja nije viša od 360 dinara godišnje i putem prodaje robe. Nadamo se da će nam i dalje pomagati” – rekla je Marković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *