September 20, 2021
aktuelno

Za lepšu budućnost, još lepši Bašaid – Kikinda Online News

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač i Miroslav Dučić, član Gradskog veća za komunalnu infrastrukturu i vanredne situacije obišli su aktuelne radove u Bašaidu koji se obavljaju na rekonstrukciji grejanja u Osnovnoj školi “1. Oktobar” , revitalizaciji parking prostora ispred Doma penzionera i na stadionu FK “Vojvodina”, uređena su autobuska stajališta, dok će nakon gotovo bezmalo 35 godina Ulica Jove Jurišina u tom mestu nakon rehabilitacije za četiri do pet dana kada se i predviđa završetak radova ukupne vrednosti 12 miliona dinara, ta ulica zasijati novim sjajem:

-” Drago nam je što će nakon 35 godina ulica Jove Jurišina biti napokon urađena, kako bi ljudi i dečica koja idu u školu mogla normalno da hodaju po asfaltu, smatramo da su to zaslužili, jer ipak je 21. vek. Ulica koja će biti presvučena asfaltom širine tri metra i dužine oko šest stotina metara će u kompletu biti završena za četiri do pet dana. Kada se završi sa ovom ulicom, očekuje se da se završi jedina preostala neasfaltirana ulica, odnosno jedan njen deo, Jovana Popovića u Bikaču. Osim toga, urađen je parking na stadionu FK ,,Vojvodine” a mislili smo i na naše penzionere gde smo ispred njihovih prostorija takođe uradili parking. Konačno su započeti radovi na rekonstrukciji grejanja u OŠ. ,,1. Oktobar” koja je ujedno bila jedina škola sa grejanjem na mazut, veoma skupo i teško lož ulje niskog kvaliteta, a sada ćemo i to rešiti i spremno dočekati novu školsku godinu. Osim toga radi se projekat za sanaciju samog Doma penzionera koji će se verovatno odraditi do kraja godine. U Bašaidu ima dosta starih kuća, a vatrogasci će napokon dobiti svoje vozilo – “mahindra” “ – kaže predsednik MZ Bašaid Bojan Mikalački, dok Predrag Jovanović, šef gradilišta u kikindskom “Graditelju” dodaje:

-” U fazi smo pripreme za asfaltiranje, stavlja se tucanik i preko toga ide sloj asfalta BNH 16 šest santimetara, radovi su u toku, a već u petak očekujemo završetak ove ulice. Inače, u toku su pripreme za izvođenje radova i u Banatskom Velikom Selu i to će sutra i prekosutra biti asfaltirano, a prošle nedelje smo završili Nove Kozarce” – dodaje Jovanović.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, prilikom obilaska aktuelnih radova u Bašaidu istakao je da će lokalna samouprava i u narednom periodu prioritetno osluškivati potrebe kako naših sugrađana, tako i meštana svih mesnih zajednica sa teritorije okruga:

-” Okolnosti su bile takve da ulicu Jove Jurišina ne stignemo da završimo u prethodnom periodu, a sad su se stvorili uslovi da ispunimo ono što smo obećali. Osim toga, radovi su završeni i u Banatskom Velikom Selu, Novim Kozarcima, Topoli, tako da apsolutno gradska vlast i mi kao neko ko je nosilac odgovornosti, pokazujemo da mislimo na svako selo. Tu se nećemo zaustaviti, gledaćemo i osluškivati kako meštane Bašaida, tako i svakog sela kako bi još normalnije i lepše mogli da žive u svojim selima. Grad Kikinda će izaći maksimalno u susret i staviti to kao prioritet i u nekom narednom periodu zajedno sa nama kreirati nove planove za budućnost” – poručio je Lukač.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *