September 22, 2021
aktuelno

Kikinđanima na dar: Koncert gradskog Duvačkog orkestra Kulturnog centra Kikinda sa prijateljima – Kikinda Online News

U sklopu manifestacije “Kikindsko leto”, Turistička organizacija grada Kikinde koja je i organizator tradicionalne manifestacije, našim sugrađanima u dvorištu Kurije poklonila je koncert gradskog Duvačkog orkestra Kulturnog centra Kikinda . Uz dobro poznate taktove, našim sugrađanima se u koncertnom delu predstavio orkestar “Diksilend” zrenjaninske Muzičke škole “Josif Marinković” kao i pevačka grupa Kulturno umetničkog društva iz Mokrina:

-” Ovo je sada postala tradicija da kikindski Duvački orkestar Kulturnog centra nastupa na “Kikindskom letu”, a ovo nam je bio četvrti put da smo deo ovog programa. Potrudili smo se, kao i uvek do sada da pripremimo raznovrstan program za svakog po nešto, od marševa, filmske muzike. I ovog puta pozvali smo goste, da ne nastupamo sami, i iskreno se nadamo da je publika uživala. Gradski Duvački orkestar u saradnji sa Muzičkim centrom Pančevo i Kulturnim centrom organizuje Omladinski duvački orkestar Srbije koji će po prvi put biti održan u našem gradu. Kamp počinje sa radom 16. avgusta, a već 19. će biti održan veliki koncert na Trgu u Kikindi” – rekao je šef Gradskog Duvačkog orkestara Kulturnog centra Kikinda Albert Nađ, dok Branislav Gagić profesor u Muzičkoj školi ,,Josif Marinković” iz Zrenjanina i direktor VAZBE, odnosno Svetske asocijacije duvačkih orkestara za Srbiju i bivše jugoslovenske republike dodaje:

-” Na našem repertoaru bile su četiri kompozicije diksilend stila i drago nam je što su vaši sugrađani lepo reagovali na iste jer nam je ovo bio ujedno i prvi nastup u tom stilu. Mi već dugo godina negujemo saradnju sa Gradskim Duvačkim orkestrom Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Kikinde i zaista smo zadovoljni tom saradnjom budući da se već sedam godina održava se konferencija Vazbe za naš region a gde je vaš sugrađanin Albert Nađ aktivni učesnik i u prethodnim godinama, pa tako i u ovoj” – dodao je gost našeg grada profesor Branislav Gagić.

Manifestacija “Kikindsko leto” nastavlja se već u utorak 10. i sredu 11. avgusta od 21 čas kada će se, različitim programima, kikindskoj publici predstaviti plesna grupa SubsTanz iz Graca, čija je članica naša mlada sugrađanka Maja Nedeljkov, koja studira ples u Gracu. Ostali članovi plesne grupe su iz Austrije, dok je koreograf Kinez. Prvi put su u Srbiji pa i u Kikindi. Ulaz je slobodan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *