September 20, 2021
aktuelno

Spektakl u najavi: Ceca Ražnatović nastupa na 36. “Danima ludaje” u Kikindi – Kikinda Online News

Centralna kikindska manifestacija, 36. po redu “Dani ludaje” ove godine održaće se od 9. do 12. septembra, najavljeno je iz Turističke organizacije Grada Kikinde. U slavu bundeve, kraljice jeseni, organizatori su za sve naše sugrađane i goste našeg grada pripremili bogat muzičko – scenski program. Prvog dana manifestacije, u četvrtak, nastupiće operska diva Jadranka Jovanović sa horom i orkestrom Kulturnog centra “Attendite”, petak je rezervisan za čuvene dve rok grupe “Kerber” i “Riblja čorba”. U centralnom delu manifestacije najavljen je dolazak prema mišljenju mnogih, jedne od najvećih i najpopularnijih zvezda sa ovih prostora Svetlane Cece Ražnatović, dok će manifestaciju u muzičkom delu programa, odnosno u nedelju, zatvoriti legendardni Zvonko Bogdan:

-” Ove godine, zbog epidemiološke situacije kako bismo predupredili i izbegli eventualna odlaganja, odlučili smo se da to bude drugog vikenda septembra. To će biti prilika da sve lepote koje imamo, predstavimo u tri – četiri dana, uz dobar program i naravno dobre izvođače. Prvog dana nastupiće Jadranka Jovanović sa orkestrom i horom “Attendite”, narednog dana, odnosno u petak će nastupiti čuvene dve rok grupe “Kerber” i “Riblja čorba”, dok smo se za centralni koncert odlučili da to bude, i zbog korone, obeležavanja svega, da se malo nakon godinu i po dana i proveselimo, doći će nam Ceca Ražnatović, jedna od naših najpopularnijih pevačica. Nedelju ćemo program završiti jednim lepim koncertom Zvonka Bogdana. Očekujemo goste iz svih bratskih gradova, ostalih lokalnih samouprava i celog regiona, a nadamo se da će epidemiološka situacija biti povoljna i da će moći da nam dođu gosti iz susedne Rumunije. Napravićemo ponovo jedne lepe 36. po redu “Dane ludaje” i nadamo se da ćemo nastaviti kontinuitet jedne dobre organizacije, podizanje na jedan još viši nivo i sve ono što ovakvu manifestaciju krasi već dugi niz godina” – poručio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

36. manifestacija “Dani ludaje” u Kikindi otpočeće tradicionalnom igrom sa ludajom, koja je zapravo i najava svih predstojećih događaja:

-” Istog dana, odnosno u četvrtak, čeka nas izbor za najbolje literarne i likovne radove i video klipove, dece koja su se prijavila na različitim konkursima i slala svoje radove. Ono što je svakako interesantno za petak, to je svakako karneval predškolaca, uz pratnju dobošara i gradske muzike i mažuretkinje iz Herceg Novog. Deca se uveliko spremaju i u kontaktu smo sa Predškolskom ustanovom o promeni datuma i da svi moramo malo da požurimo, tako da u petak zaista očekujemo veliki broj ljudi i svu decu koja jedva čekaju da prošetaju kostimirana u plodove jeseni. Neizostavni segmenti za dane vikenda u sklopu centralne manifestacije su Banatski fruštuk i Gostinska soba a poslednjih dvadesetak dana rade se prijavljivanja udruženja žena, pa pozivamo i pevačka i kulturno-umetnička društva, sportska udruženja koji žele da svoj rad prezentuju javnosti na Danima ludaje da nam se jave što pre, dok program nije zaključen i da širem auditorijumom pokažu ono šta rade. Uz to u kontaktu smo sa uzgajivačima bundeve, postoji šansa da ne oborimo rekord ove godine, jer smo morali da pomeramo datum, jer ipak je ovo situacija kada od korone moramo da otmemo ono što možemo da otmemo, ali se nadamo i dugačkim i teškim ludajama. Najavili su nam se uzgajivači iz Mađarske, postoji velika šansa ako to situacija dozvoli da se njihove tri najteže bundeve predstave na ovogodišnjoj manifestaciji. Uz revijalni deo takmičenja u karvingu, odnosno rezbaranju bundeve promovisaćemo novi proizvod od bundeve, ali nećemo još uvek da otkrivamo o čemu se radi” – izjavila je v.d. direktora Turističke organizacije Grada Kikinde Jasmina Milankov.

Krajem avgusta počinje promocija kikindske manifestacije u Beogradu, Zrenjaninu, Novom Sadu i Subotici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *