September 20, 2021
aktuelno

Dnevni rezime za utorak, 3. avgust – Kikinda Online News

Danas je utorak, 3. avgust, a ovo je kratak pregled najvažnijih vesti koje su obeležile današnji dan.

Foto: Čedomir Vujanić
  • Na radnom sastanku Saveta za bezbednost u saobraćaju Grada Kikinde, koji je danas održan u Gradskoj kući, razgovarano je o pripremi plana i programa rada za 2022. godinu.
Foto: Čedomir Vujanić
  • Gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač danas se sastao sa Darkom Milankovićem podsekretarom pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Vidosavom Enderić, pomoćnicom sekretara. Na sastanku se razgovaralo o tehničkim uslovima neophodnim za implementaciju CRM sistema. Da podsetimo, Kikinda je jedna od 10 lokalnih samouprava u kojoj je u toku realizacija pilot projekat digitalizacije lokalnih samouprava, koji je proistekao iz zajedničke saradnje Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Kancelarije za IT i eUpravu. Za CRM softversko rešenje, osim našeg grada su se prijavili gradovi: Sombor, Subotica, Zrenjanin, Sremska Mitrovica i Vršac, kao i opštine Bačka Palanka, Srbobran, Bečej, i Stara Pazova.
  • Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je danas da sve ukazuje na to da imamo dominantan delta soj korona virusa i da će on jačati, a to pokazuje manji priliv pacijenata u bolnicama.

Tiodorović je za RTS rekao da se očekivalo da po povratku građana sa odmora dođe do povećanja broja pozitivnih na korona virus. Prema njegovim rečima, neophodna je ozbiljnost, ali je situacija ipak pod kontrolom.

• Sa srpskog tržišta je počelo povlačenje sladoleda M&M, Snickers i Tviks sa povećanim nivoom etil oksida, a koji su uvezeni iz EU zemalja, rečeno je danas Tanjugu u Upravi za veterinu.

U Upravi za veterinu navode da je 2. avgusta, u 17:38 sati, od strane sistema za brzo obaveštavanje Evropske unije (RASFF) Ministarstvo poljoprivrede Srbije dobilo obaveštenje kao dodatnu informaciju da sladoled uvezen iz Francuske sadrži stabilizator “Lygomme FM 4600/Box25/STD/E800” – etil oksid iznad dozvoljenih granica, koji je prva detektovala Španija.

  • Zbog planiranih radova na elektro mreži, u sredu 4. avgusta od 10:30 do 11:30 struje neće biti u Ulici Živka Miškeljina u Bašaidu, od Đure Jakšića do Aleksandra Grujića kao i Ulici Rade Budurina od Raše Lazarevića do Živka Miškeljina. istog dana, od 12:30 do 13:30 struje neće biti u Ulici Srpskih ratnika u Banatskom Velikom Selu, od Marka Oreškovića do Železničke i cela Železnička ulica. U slučaju loših vremenskih uslova, radovi se odlažu, a u slučaju ranijeg završetka radova ED zadržava pravo da uključi napajanje korisnika pre planiranog vremena.

• Od 2. do 9. avgusta akcija prikupljanja kabastog otpada koju zajednički realizuju kompanija FCC i Gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj nastavlja se u MZ Nakovo kada će biti po dva kontejnera biti postavljena u Šošinoj i u Ulici Sime Bajića, Grmečkoj i Ulici Slobode, dok će od 6. do 9. avgusta 4 kontejnera biti postavljeno na Glavnoj ulici u tom mestu. Na ovaj način kroz samu akciju planirano je da budu obuhvaćene sve mesne zajednice na teritoriji grada Kikinda, a veoma je važno da se sav otpad depremi na sanitarnu deponiju kako bismo na taj način sprečimo neadekvatno odlaganje na smetlištima, saopštili su iz kompanije FCC.

Više informacija možete dobiti pozivom Info centra 0800 111 666.

  • U sklopu Letnjeg bioskopa Narodne biblioteke ,,Jovan Popović” i manifestacije “Kikindsko leto” koju organizuje Turistička organizacija grada Kikinde, večeras u 21 čas održaće se projekcija filma “Hrabri vitez Trenk”. Radnja ovog evropskog crtanog filma za koji savremena kritika kaže da je “Mač u kamenu” nove generacije, smeštena je u srednji vek među vitezove, ulične svirače i zmajeve. Ovo je priča o dečaku Trenku (Mateja Vukašinović) koji mora da nauči šta su junaštvo i hrabrost pre nego što od siromašnog kmeta na imanju zlog Barona Zlopogledića (Milan Gromilić) izraste u sjajnog viteza pod zaštitom velikog mentora viteza Gvozdena od Debelog ‘lada (Dragan Vujić Vujke). Ulaz je besplatan.
  • U Srbiji će sutra preovladivati sunčano i toplo, samo ujutru u Vojvodini uz promenljivu oblačnost ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak, saopštio je Republički hodrometeorološki zavod.

Vetar slab do umeren jugozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 20 C, najvisa dnevna od 31 do 36 C. U Beogradu će preovladivati sunčano i toplo. Vetar slab promenljiv. Jutarnja temperatura oko 20 C, najviša dnevna oko 32 C. U Kikindi u sredu delimično oblačno ali i dalje toplo. Minimalna dnevna 19, maksimalna dnevna temperatura 33 stepena.

Izvor: Kikinda News, Grad Kikinda, Tanjug

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *