September 20, 2021
aktuelno

Mađarski i ukrajinski vaterpolisti se na “Jezeru” pripremaju za novu sezonu – Kikinda Online News

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač kao i Dragan Pecarski član Gradskog veća za sport i omladinu danas su u Gradskoj kući ugostili predstavnike pečujske vaterpolo sportske organizacije “PSN Zrt”. Uz još 60 članova vaterpolo kluba iz Ukrajine oko stotinak članova u svim kategorijama mađarskog kluba “PSN Zrt” smešteno u Omladinskom naselju i Domu učenika ,,Nikola Vojvodić” prethodnih nekoliko dana aktivno se na bazenima SC “Jezero” priprema za novu sezonu, a uslovima su koje ovaj sportski kompleks nudi, veoma zadovoljni:

-” Zbog renoviranja smo morali da zatvorimo naš bazen, pa smo se u dogovoru sa trenerom Zlatkom Rakonjićem odlučili da pripreme održavamo na bazenima SC ,,Jezero”. Veoma sam srećan što sam ponovo ovde, budući da sam pre par godina igrao sa vašim sugrađaninom Mirkom Kozarskim i Kikinda je zaista najbolji izbor za nas. Veoma smo zadovoljni sportskom infrastrukturom i bazenima koje pruža SC ,,Jezero”. Sa nama je došlo mnogo dece i sportista iz našeg tima, a uslovi za treniranje su zaista odlični. To je za nas veoma važno, jer mi imamo najbolji juniorski tim u celoj Mađarskoj i voleli bi da te uspehe nastavimo i podižemo u narednom periodu. Naše aktivnosti u okviru sportske organizacije nisu vezane samo za vaterpolo – imamo više od deset drugih sportova ako bismo napravili korporaciju sa timovima koje imamo” – rekao je Gergej Lukač, izvršni direktor sportske organizacije PSN Zrt u Pečuju.

Nikola Lukač gradonačelnik Kikinde, Dragan Pecarski član Gradskog veća za sport i omladinu i direktor SC ,,Jezero” Dejan Pudar usaglasali su se da razumeju potrebe sportista i omladine u gradu Kikindi:

-” Pokušavamo da u našem gradu i od sportske infrastrukture obezbedimo što bolje uslove za treniranje kako bi ostvarili što bolje rezlutate. Ovo je dobra prilika da sarađujemo kako sa svim gradovima, tako i državima u okruženju i ovo je prilika da sa Pečujem ostvarimo ozbiljniju kako sportsku, tako i kulturnu, privrednu i ekonomsku saradnju i radujem se što će se naši gosti bolje upoznati sa svim potencijalima koje naš grad pruža” – konstatovao je Lukač.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *