September 22, 2021
aktuelno

“Mali kuvari” sa glumcima Dečijeg pozorištanceta “Lane” pravili voćne salate – Kikinda Online News

U okviru letnje kuvarske radionice “Mali kuvar” koju tradicionalno organizuje kikindski Kulturni centar sa našim najmlađim sugrađanima danas su se družili mali i veliki glumci jedinog kikindskog Dečijeg teatra “Lane”. Osim umeća i takmičenja u pravljenju raznovrsnih voćnih salata, ovonedeljnih tridesetak učesnika radionice bilo je u prilici i da se upozna sa radom jedinog kikindskog Dečijeg teatra koji je uvek otvoren za nove polaznike:

-” Došli smo malo da se družimo sa drugarima iz Kulturnog centra, znamo i mi malo da kuvamo. Pokazali smo im neke vežbe koncentracije, neke zanimljive vežbe i onda smo svi učestvovali sa tridesetak polaznika školice kuvanja, zajedno sa naših par glumaca, mlađih polaznika u pripremanju voćnih salata. Deca su naravno dobila priliku da se uvere šta sve radimo, a ukoliko neko bude želeo može slobodno da nam se priključi. Radimo tokom cele godine, barem što se mlađe dece tiče, stariji su na pauzi, ali mali su uvek spremni za akciju. Probe su ponedeljkom i sredom od 18 do 19 časova, dok je tok trajanja školske godine to tri puta nedeljno” – izjavila je Sanja Petkov iz Dečijeg pozorištanceta “Lane”.

Naša osmogodišnja sugrađanka Milana Sivčev deo je pozorištanceta “Lane” već godinu dana, a debitovala je i na sceni i to u predstavi “Zdravko prljavko”:

-“Godinu dana idem na glumu, a najviše volim da recitujem i da radimo govorne vežbe. Glumila sam u predstavi “Zdravko prljavko”, ali ipak najviše volim kada učimo novu poeziju i kada se igramo na sceni” – rekla nam je Milana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *