September 20, 2021
aktuelno

Kikindska Bolnica uskoro u novom ruhu: Početak rekonstrukcije najavljen za septembar – Kikinda Online News

Po završetku dve javne nabavke vezane za izradu projektno tehničke dokumentacije i izbora za najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na rekonstrukciji starog dela Bolnice u okviru prve faze radova koji obuhvataju Dečije i Infektivno odeljenje i Patologiju ukupne vrednosti 341 milion i 827 hiljada dinara, Svetislav Vukmirica pomoćnik gradonačelnika zadužen za razvojne i investicione projekte rekao je da već od 1. septembra može da se očekuje početak radova:

-” Reč je o velikom poslu, a naredne dve do tri godine kikindska Bolnica će biti jedno ozbiljno gradilište. U prvoj fazi radova u starom delu Bolnice, radiće se na celokupnoj modernizaciji gde će biti izvršena izmena svih elektro, mašinskih i vodovodnih instalacija, razvod medicinskih gasova i povećanje energetske efikasnosti, tako da će taj deo Bolnice postati moderan i kvalitetan i na zadovoljstvo svih Kikinđana. Druga nabavka prati prvu, a uslov za dobijanje sredstava od Uprave za kapitalna ulaganja za rekonstrukciju Opšte bolnice jeste da moramo da uradimo projektnu dokumentaciju. Sprovođenjem javne nabavke, uslov je da do kraja godine dobijemo sve potrebne dozvole i onda možemo da očekujemo da nas podrži Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije. Koji će to iznos biti, još uvek ne možemo da preciziramo, zavisiće od projektne dokumentacije, ali sigurno je da će biti mnogo veći nego ovaj što se odnosi na prvu fazu. Takođe će biti obuhvaćena modernizacija tog dela zgrade, mnogo bolji raspored u dogovoru sa nadležnima iz naše Bolnice, tako da sada sa velikim optimizmom mogu da kažem da smo na dobrom putu da Kikinda dobije moderniji zdravstveni centar, a da naši sugrađani neće morati da idu iz ovog grada u druge centre da se leče” – izjavio je Vukmirica dodajući da je ovakva Bolnica uslov za opstanak grada koji je upravo u ove namene izdvojio sredstva u visini od 17 miliona dinara za izradu projektno tehničke dokumentacije, dok će sredstva za kompletnu rekonstrukciju izdvojiti Vlada Republike Srbije:

-” Radiće se na tome da svaka soba u novoj Bolnici ima svoje kupatilo, a to podrazumeva i smanjenje određenog broja kaapciteta, odnosno broj kreveta što će biti nadomešteno sa izgradnjom nove zgrade koja će u osnovi biti 1.500 kvadrata sa visokim prizemljem, prvi i drugi sprat, sa postojećih 10.000 kvadrata, za koje je potrebna izrada projektno tehničke dokumentacije. Što se tiče izrade projektno tehničke dokumentacije za to je zadužen Geoprojekat Beograd i Krip inženjering Beograd” – poručio je Vukmirica.

Foto: Kikinda News, Google Maps/Marijan Pavlov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *