September 20, 2021
aktuelno

Novi Kozarci: Dobroćudni div, Damir Stroil iz Sarajeva je najjači čovek u celoj Evropi- Kikinda Online News

Tridesettrogodišnji Damir Stroil iz Sarajeva poneo je titulu najjačeg čoveka na takmičenju “Strongmen Euro Kup” koje se po 19. put održalo u Novim Kozarcima u organizaciji Bodi bilding kluba “Sloboda” iz tog mesta i uz svesrdnu podršku lokalne samouprave, odnosno grada Kikinde. Drugo mesto pripalo je Jozefu Tamaševskom iz Poljske, treći je Micael Krzykula takođe iz Poljske, četvrto mesto osvojio je Robert Teparceani iz Rumunije dok su dva predstavnika Srbije Dragan Bogojević i Renato Repić osvojili peto i šesto mesto. Takmičenje se ove godine održalo uz prisustvo publike i obuhvatilo je različite discipline kao što su vučenje kamiona od 15 tona, nošenje kofera težine 2×145 kg dužine 40 metara, prednja ekstenzija ramena odnosno držanje tereta od 25 kilograma, “Joko” i “Merlin”. Ovogodišnji pobednik, dobroćudni div Damir Stroil iz Sarajeva, visok 192 centimetara i težak 143 kilograma koji je inače po peti put učestvovao u takmičenju za najjačeg čoveka i inače jedini predstavnik BIH u najjačoj Strongmen Ligi Šampiona na svetu rekao je za naš portal da mu je upravo prvi nastup 2014. godine na “Strongmenu” u Novim Kozarcima bio jedna od odskočnih daski za sve uspehe koji su potom usledili:

-” Takmičenje jeste naporno, ali uvek se trudim da ispoštujem organizatore i takmičenje koje se održava u Novim Kozarcima. Kako i na ostale grane sporta, korona je isto tako uticala i na ovu sferu takmičenja, ali drago mi je što je tu bila publika da nas podrži. Tokom cele godine sam u pripremama za samu Ligu šampiona u okviru koje se svakog meseca održavaju takmičenja. Imam pet do šest obroka dnevno gde moram dnevno da unosim između 5 do 6, a nekad i do 10 hiljada kalorija” – rekao je ovogodišnji pobednik takmičenja za najjačeg čoveka Damir Stroil.

Uprkos velikim problemima i mukama koje i dalje diktira aktuelna epidemiološka situacija, takmičenje je na radost organizatora uspešno realizovano:

-” Najviše problema smo imali sa takmičarima, jer su granice ponovo počele da se zatvaraju, ali smo ipak smogli snage i uz veliku pomoć grada Kikinde i brojnih sponzora takmičenje uspeli da organizujemo po 19. put i da napravimo spektakl za publiku. Iskreno se nadamo da ćemo naredne godine izaći iz cele ove epidemiološke krize i da ćemo jubilej, 20. “Strongmen” dočekati i obeležiti na način kako to i dolikuje” – rekao je ispred Bodi bilding kluba “Sloboda” iz Novih Kozaraca, najjači deda i jedan od predstavnika Srbije u takmičenju za najjačeg čoveka Dragan Bogojević.

Dragan Pecarski, član Gradskog veća za sport i omladinu kaže da je lokalna samouprava izuzetno ponosna na manifestaciju takvog kalibra koja se održava u jednom malom mestu kao što su Novi Kozarci, te da je upravo u tome i najveći značaj iste kako za samo selo tako i za grad:

-” Veoma smo ponosni na naše Nove Kozarce, na organizatore koji su i pored svih problema uložili dosta truda u teškim uslovima uspeli da organizuju ovakvu manifestaciju prepoznatljivu u celoj Evropi. Grad Kikinda nastaviće da podržava ovu manifestaciju i nadamo se da ćemo naredne godine u duhu jubileja, uspeti da napravimo još veću manifestaciju i da dovedemo Ligu šampiona u Nove Kozarce” – dodao je Pecarski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *