September 20, 2021
aktuelno

Od prodaje ulaznica sa drugog “Ki dens” festivala kupljen pulsni oksimetar za Dečiji dispanzer – Kikinda Online News

Iznos od 42. 400 dinara sakupljen od prodaje ulaznica sa drugog po redu “Ki dens festivala” koji je održan u SC “Jezero”, kako su to i obećale Mirna Krnić i Aleksandra Đilas iz USP “Dance N Soul – Ritmik” utrošen je za kupovinu pulsnog oksimetra za pedijatrijsku populaciju koji je danas i zvanično uručen dr Dragani Grujić, načelnici Dečijeg i Školskog Dispanzera Službe za zaštitu dece i omladine kikindskog Doma zdravlja:

-” Hvala kikindskom Udruženju sportskog plesa “Dance N Soul – Ritmik” i hvala deci. Bilo je zaista divno gledati ih to veče na festivalu, uživali smo i još uvek smo pod utiscima. Hvala njihovim nastavnicama koje ih osim plesom i zdravim stilovima života uče i dobročinstvu i humanosti. Svaki poklon je dobrodošao, ali kada je to od dece, to je onda nešto zaista specijalno. Taj njihov čin shvatili smo na način da su i oni prepoznali našu požrtvovanost za njih. Pulsni oksimetar svakako će nam olakšati naš posao” – izjavila je dr Grujić.

Ovo nije prvi put da kikindsko Udruženje sportskog plesa “Dance and Soul – Ritmik” pomaže zdravstvu nabavkom potrebnih aparata i opreme ali i onima kojima je to potrebno. Na prvom humanom festivalu održanim 2019. godine u Narodnom pozorištu , od prodaje ulaznica u visini od 62.000 dinara, deo sredstava od 26.000 dinara uplaćen za troškove lečenja Petre Đorđević iz Beograda obolele od karcinoma, dok je ostatak sredstava utrošen za nabavku dva inhalatora i za jedan pulsni oksimetar koji je tada uručen Dečijem dispanzeru u Kikindi. Mirna Krnić iz kikindskog udruženja sportskog plesa koje broji oko 120 dece podeljeno u osam grupa od 4 do 15 godina, kaže da će ovakve vrste akcija njeno udruženje sprovoditi uvek kada se za time ukaže potreba:

-” Želimo da ovo postane tradicija u našem gradu, i premda nas je korona prošle godine omela u organizaciji “Ki dens ” festivala drago nam je što smo ove godine uspeli da ga ipak organizujemo. Kupili smo pulsni oksimetar za dečiju pedijatriju, to je bio naš dogovor sa doktorkom Draganom Grujić, tako da smo ih lepo opremili, a što je najvažnije i oni su zadovoljni podjednako kao i mi. Naše udruženje postoji od 2018. godine, godinu dana kasnije pridružila mi se Aleksandra Đilas i nas dve radimo strit stajl, a počele smo da radimo i sa mažuretkinjama. Nadamo se da nas pandemija ovog puta neže zaustaviti da se predstavimo publici, jer upravo sa mažuretkinjama imamo dosta planova kada je reč o otvaranju svečanih i ostalih manifestacija” – ukazala je Krnić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *