September 20, 2021
aktuelno

Prvi “Turistički susreti” u Kikindi – Kikinda Online News

Na inicijativu Turističke organizacije Vojvodine i pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za turizam i privredu u našem gradu danas su zvanično otvoreni četvorodnevni “Turistički susreti”. Grad Kikinda prvi je grad domaćin u celoj Vojvodini gde se održava ovakva vrsta susreta, a narednih dana dvadesetak gostiju iz sedam turističkih organizacija sa teritorije Vojvodine biće u prilici da se upozna sa svim turističkim potencijalima koje poseduje kako grad Kikinda tako i okolna sela, i kako bi se kroz razmenu iskustava zajednički dodatno unapredila saradnja i ojačali turistički kapaciteti:

-” Danas smo se našli u ulozi domaćina prvih “Turističkih susreta”. Sa nama je danas oko dvadesetak gostiju iz sedam turističkih organizacija sa teritorije Vojvodine. Mnogi su se javili sa žaljenjem da ne mogu da dođu obzirom da i sami imaju programe koji su aktivni i atraktivni. Potrudili smo se da Kikindu i naša sela predstavimo na najlepši mogući način, a već sutra ćemo imati radionicu koja bi kroz program mogla da obuhvati sve turističke organizacije sa teritorije Vojvodine i da eventualno kroz rad turističkih agencija ponudimo predlog određenih turističkih ruta koje bi uključivale sve naše gradove” kaže v.d. direktora TO Kikinda Jasmina Milankov.

Nataša Pavlović, direktorica Turističke organizacije Vojvodine dodaje da je turizam u Pokrajini ove ali i prethodne godine uspeo da se izbori sa pandemijom korona virusa i da radi i dalje:

-” Turizam je lako podložan promenama i veoma smo ponosni što smo u godini epidemiološke krize uspeli da odgovorimo na sve izazove sa kojima smo se susretali. TO Vojvodine je u okviru promo ture “Letnja panonska avantura” predstavila Kikindu na lep način i jako mi je drago da najmlađa turistička organizacija u Vojvodini radi jako dobro i ovi prvi turistički susreti doprineće unapređenju razvoja turizma” – poručila je Pavlović.

Prema rečima pokrajinskog sekretara za privredu i turizam dr Nenada Ivaniševića prostora za razvoj turizma u Vojvodini ima, o čemu najbolje govore i izdvojena sredstva od preko 100 miliona dinara u cilju podizanja infrastrukture u turizmu na teritoriji AP Vojvodine:

-” To očigledno daje rezultate, jer mi danas ne možemo govoriti o ozbiljnom turizmu ako nemamo jače kapacitete. Naš plan jeste da i u narednom periodu prilikom raspodele sredstava uložimo značajna sredstva u razvoj turističkih potencijala i da na taj način organizujemo i vikende u Vojvodini, da nastavimo da promovišemo tradicionalni vojvođanski ručak jer to jeste nešto što može da privuče dosta gostiju uz današnju veoma snažnu ekspanziju gastro turizma i velikog broja vinarija. Uz to, tu je i razvoj biciklizma preko IPPA projekta i lovni turizam. Želimo da ponudimo Vojvodinu kao jednu atraktivnu turističku destinaciju uz raznolikost ponude gostima da pronađu sebe ” – dodaje Ivanišević.

Prisutne goste iz turističkih organizacija, direktoricu TO Vojvodine i pokrajinskog sekretara na prvim turističkim susretima pozdravio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač:

-” Grad Kikinda kao dobar domaćin oberučke je prihvatio ideju organizovanja prvih turističkih susreta u našem predivnom gradu. Trudimo se maksimalno da pokažemo sve lepe strane i turističke potencijale koje ima Kikinda kako ljudima u okruženju tako i ljudima iz inostranstva počev od naših gurmanluka, ludaja, mamuta, Starog jezera, 22. najlepše ulice na svetu Generala Drapšina,Suvače i svih onih lepota koje Kikinda može da ponudi. Nastavićemo da proširujemo saradnju u cilju promocije kako grada Kikinde tako i turizma Vojvodine uopšte” – završava Lukač.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *