September 20, 2021
aktuelno

Poklon Grada Kikinde: Mobilni telefoni i memorijske kartice za najbolje đake generacije – Kikinda Online News

Za trinaestoro veličanstvenih, najboljih osnovaca i četiri učenika srednjih škola koji su ove školske godine poneli laskavu titulu đaka generacije gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač i Milena Živkov većnica za kulturu i obrazovanje organizovali su prijem u Gradskoj kući. Nakon što im je uručio vredne poklone, mobilne telefone i memorijske kartice od 64 gb, gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač je našim mladim sugrađanima poželeo puno uspeha u daljem životu, radu i obrazovanju:

-” Uvek je zadovoljstvo kada u Gradskoj kući možete da ugostite nekoga ko je svojim trudom, zalaganjem, upornošću i znanjem postigao određene rezultate, a biti najbolji u bilo čemu je izuzetno teško, pogotovo kod mladih ljudi, kada mnogi izazovi dolaze do izražaja. U ime Grada i u svoje lično ime, stvarno im svima želim puno zdravlja, sreće i uspeha u narednom periodu svog života i obrazovanja i suguran sam da će se uvek setiti svojih nastavnika, drugara i škole i biti ponos svojih roditelja i svog grada” – izjavio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Neko ko je svakako ponos svoje škole, Gimnazije ,,Dušan Vasiljev”, svojih roditelja, prijatelja i Grada Kikinde je i učenik Miloš Ivetić, koji će od naredne školske godine svoje obrazovanje nastaviti na ne jednom, nego čak na dva fakulteta:

-” Na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu upisao sam proizvodno mašinstvo, a paralelno sa tim obrazovaću se i na Fakultetu savremenih umetnosti na smeru višemedijsku umetnost, nakon što sam na konkursu osvojio glavnu nagradu, odnosno besplatnu školarinu za prvu godinu i upis bez prijemnog ispita. Iako su epidemiološke okolnosti otežale stvari u školovanju, uz rad i trud, mislim i da nije bilo toliko teško. Planiram da dam sve od sebe i nadam se najboljem” – rekao nam je Miloš.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *