September 20, 2021
aktuelno

Svaki trud daje rezultate: Prijem za devetnaestoro najboljih osnovaca u Gradskoj kući – Kikinda Online News

Za devetnaestoro najuspešnijih osnovaca koji su na republičkim takmičenjima iz različitih oblasti osvojili neka od prva tri mesta, gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač i Milena Živkov, članica Gradskog veća za kulturu i obrazovanje organizovali su prijem u Gradskoj kući za naše mlade i talentovane sugrađane. Njihov trud i znanje nagrađeni prigodnim poklonima:

-” Pre desetak dana bili smo u prilici da ugostimo srednjoškolce koji su osvojili nagrade na republičkim takmičenjima, a danas su nas posetili osnovci koji su bili uspešni iz različitih oblasti u protekloj školskoj godini. Gradskoj upravi je uvek veliko zadovoljstvo da ugosti uspešne mlade ljude i naša vrata će za njih uvek biti otvorena i uvek ćemo biti tu da ih podržimo i obezbedimo im što bolje uslove za dalji rad” – izjavila je Milena Živkov, članica Gradskog veća za kulturu i obrazovanje GU Kikinda.

Jedan od nagrađenih učenika je učenik generacije OŠ. ,,Vuk Karadžić” Novak Despotović koji je na takmičenju iz matematike osvojio drugu nagradu:

-” Takmičenje se ove godine održavalo po punktovima, ja sam bio u Novom Sadu. Zadaci su ove godine bili prilično teški i dosta dugo sam radio ovo takmičenje. Konkurencija je bila dosta jaka, a zbog epidemije nismo imali baš nešto mnogo vremena za pripreme u školi, iako podrška nastavnice nije izostala ni jednog momenta. Matematika je moja ljubav, pa sam zato i upisao Matematičku gimnaziju u Beogradu” – rekao nam je Novak, dok je njegova drugarica Katarina Golić koja je nedavno završila sedmi razred Osnovne škole ,,Vasa Stajić” u Mokrinu na republičkom takmičenju iz fizike koje je održano u Sokobanji osvojila treću nagradu:

-” Svaki rad daje rezultate, i zbog toga smatram da trebamo da sanjamo velike snove. Moja prvobitna ljubav, još od početka školovanja bila je matematika, pa sam potom prešla i na fiziku gde sam ostvarila još veći uspeh. Ipak, ja sam odličan đak, a petice su tu i iz drugih predmeta” -rekla nam je Katarina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *