September 20, 2021
aktuelno

Raspisan konkurs za kupovinu seoskih kuća: U ove namene po pojedinačnom zahtevu izdvojeno 1, 2 miliona dinara – Kikinda Online News

Vlada Republike Srbije donela je uredbu odnosno program za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicama na teritoriji naše zemlje u 2021. godini. Na osnovu tog programa i uredbe, Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava u visini od 500 miliona dinara, a maksimalan iznos po pojedinačnom zahtevu je 1,2 miliona dinara odnosno negde oko 10.000 evra i traje do utroška sredstava u budžetu najkasnije do 1. novembra ove godine:

-” Na ovom konkursu praktično konkurišu podnosioci zahteva i Grad popunjavanjem liste koja se sastoji iz dva dela. Funkcija i uloga grada je da potvrdi uslove da garantuje za lica i podatke navedene u prijavi i uz utvrđenu tržišnu cenu objekta. Lica koja su zainteresovaan za kupovinu objekta praktično trebaju da nađu objekat, i da se potom obrate u četvrtu Mesnu zajednicu ili putem broja telefona 321-374 za dodatne informacije. Pravo učešća na konkursu imaju lica do 45 godina, mladi poljoprivrednici koji nisu u bračnim odnosima, koji žive na selu i bave se poljoprivredom, samohrani roditelji, mladi parovi koji trajnije žive u vanbračnoj zajednici. Uslov za konkurisanje je da su državljani Republike Srbije i sa prebivalištem na teritoriji naše zemlje, da nemaju u svojini stan ili zgradu, odnosno da takav objekat nisu otuđili u prethodnih pet godina. Jedan od alternativnih uslova je da ti parovi bez obzira da li žive u porodičnoj zajednici ili zakupljenom prostoru imaju nameru da žive na selu i da tamo obavljaju poslove kojima se bave. Uz to, potrebno je znanje iz oblasti medicine, veterine, poljoprivrede, da su zanatlije ili prosvetni radnici. Objekti koji mogu biti predmet kupovine su zgrade u neko od devet sela sa teritorije Kikinde, koji nisu pod teretima ili sudskim sporovima i da ispunjavaju uslove da se u tim objektima može stanovati odnosno da imaju kanalizaciju, vodu i struju” – rekao je Ljuban Sredić, član Gradskog veća za poljoprivredu i mesne zajednice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *