September 20, 2021
aktuelno

Dnevni rezime za sredu, 30. jun – Kikinda Online News

Danas je sreda, 30. jun, a ovo je kratak pregled najvažnijih vesti koje su obeležile današnji dan.

  • Na jedanaestoj sednici Skupštine grada koja je danas održana u Svečanoj sali Gradske kuće, odbornici su jednoglasnom odlukom podržali inicijativu koja je potekla od gradonačelnika Kikinde Nikole Lukača a koja se tiče regresiranog i besplatnog prevoza za određene kategorije. To konkretno znači da će osnovci koji pohađaju školu plivanja na lokalnom nivou moći da ostvare popust na prevoz i do 50 odsto, dok će studenti uz potvrdu o školovanju moći da ostvare popust i do 40 odsto do mesta, odnosno grada studiranja. Penzioneri sa primanjima od 30.000 do 50.000 dinara imaće 50 odsto regresiranog prevoza, odnosno oni penzioneri čija je penzija manja od 30.000 dinara imaće besplatan prevoz. Pravo na besplatan prevoz na teritoriji grada Kikinde imaće i slepa i slabovida lica, lica u stanju socijalne potrebe, ali i ratni veterani i sportisti kako bi redovno mogli da odlaze na treninge, da ostvaruju vrhunske rezultate i kako bi na što bolji način reprezentovali Kikindu, grad dobrih ljudi. Na sednici je usvojen konsolidovani završni račun budžeta grada za prethodnu godinu gde je prema rečima Dijane Jakšić Kiurski, zamenice gradonačelnika grada Kikinde ostvaren pozitivni suficit u iznosu od 65.128.153 dinara. Odbornici su diskutovali i usvajali izveštaje o radu javnih ustanova i mesnih zajednica u 2020. godini.

– U Srbiji su u poslednja 24 časa potvrđena 104 nova slučaja korona virusa, među 8.397 testiranih uzoraka.

  • Virusolog Milanko Šekler izjavio je da očekuje ponovni rast broja novozaraženih osoba kovidom 19, jer je vakcinacija stala na 48 odsto odrasle populacije Srbije.

“Skloni smo da u početku povedemo, kao u sportu, a da na kraju izgubimo. Čini mi se da smo slavodobitno pričali u početku, a da se entuzijazam izgubio, i da smo zaglavili sada na 48 odsto vakcinisanih”, rekao je on gostujući na RTS-u.

– JP “Kikinda” obaveštava građane da će se  01, 02, 03. i 5. jula, na Topolskom putu, od raskrsnice za Tobu do ulaska u Banatasku Topolu, izvoditi radovi na rehabilitaciji kolovoza, uz naizmenično propuštanje vozila u oba smera.

Iz javnog preduzeća apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju uslove na putu, maksimalan oprez, kao i da, ukoliko je to moguće, koriste alternativne pravce dok se radovi izvode na ovoj deonici.

– Nakon više od godinu dana prekida, od četvrtka, 1. jula, ponovo radi granični prelaz Nakovo – Lunga.

  • Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da očekuje da će Vlada Srbije na sutrašnjoj sednici doneti odluku o dodeli novih 30.000 turističkih vaučera.

Matić je rekla da će, kada je reč o turističkoj ponudi, resorno ministarstvo nastaviti da nudi različite vrste povoljnosti i za domaće turiste.

-‘Danas oko 12:30 na kupalištu “Plava banja” utopila se devetogodišnja devojčica iz Kikinde, potvrđeno je iz PU Kikinda.  Telo su na obalu izvukli građani a na lice mesta izašli su pripadnici Policije i Hitne pomoći. Drugi detalji iz PU Kikinda nisu saopštavani.  Telo devetogodišnje devojčice poslato je na obdukciju, nakon čega će biti utvrđene sve okolnosti koje su dovele do ove tragedije.

  • U Srbiji će sutra biti promenljivo, nestabilno i malo svezije, mestimicno sa kisom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Jutarnja temperatura biće od 16 do 21, najvisa dnevna od 28 na severozapadu do 33 na jugoistoku zemlje. Vetar slab i umeren severozapadni, pre podne na jugu i jugozapadni, saopštio je RHMZ. U Kikindi u četvrtak, prepodne kiša. Minimalna dneevna 16, maksimalna dnevna 31 stepen.

Izvor: Kikinda News, Tanjug

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *