September 20, 2021
aktuelno

Minji Suboti uručena nagrada “Raša Popov” – Kikinda Online News

Manifestacija “Dan Raše Popova” u Mokrinu po četvrti put na jednom mestu uspela je da zajedno okupi neke od naših najpoznatijih književnika, ali i neke nove klince, večitu inspiraciju istraživača, pronalazača, mađioničara, omiljenog tv junaka, pesnika i večitog dečaka kakav je i sam bio Raša Popov. U sklopu same manifestacije, za izuzetan doprinos u stvaralaštvu za decu, Minji Suboti uručeno je priznanje “Raša Popov”, ali nagrađeni su i najbolji učesnici literarnog konkursa na Svečanoj akademiji održanoj u Domu kulture u Mokrinu gde je takođe bilo reči o liku i delu Raše Popova i njegovim čuvenim forama i fazonima:

-” Ono što je nama i dalje važno jeste da je festival i dalje afirmativan i da traga za lirskim pupoljcima koje će nastaviti ovo putešestvije u vremenu šunda i devastacije, te je s toga i veoma važan kontinuitet ove manifestacije. Na literarnom konkursu “Od snova do sreće” učestvovalo je preko 250 mladih pesnika iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Republike Srpske, veoma visokog kvaliteta, a da smo nagradili samo tridesetoro učesnika bilo bi malo, verujte. Ipak, izdvojio se Danilo Stanković iz Vranja koji je ove godine poneo “Rašin šešir” – kaže Tode Nikoletić, književnik za decu i uz MZ Mokrin, grad Kikindu, Udruženje građana “Raša Popov” i Ministarstvo kulture i informisanja jedan od suorganozatora manifestacije.

-” Zaista mi je velika čast što sam dobitnik nagrade sa imenom mog dragog prijatelja Raše Popova sa kojim sam proveo decenije i ponosan sam zbog toga. Svako je Rašu doživeo na svoj način, a postoji toliko divnih anegdota sa njim kojih ćemo se uvek rado sećati. Rašu je teško obuhvatiti samo pričom, on je bio mudar, hrabar i plemenit čovek , pošten umetnik, željan novih znanja, i definitivno čovek kakav se samo jednom rađa” – dodao je Minja Subota, ovogodišnji dobitnik povelje “Raša Popov” za izuzetan doprinos u stvaralaštvu za decu koju su mu na sceni, pred punim varoškim trgom uručili ćerka Raše Popova Dijana Topolac i predsednik MZ Mokrin Živko Ugrenović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *