September 20, 2021
aktuelno

Ponos grada Kikinde: Dvadesetoro najboljih srednjoškolaca na prijemu kod gradonačelnika – Kikinda Online News

Za dvadesetoro najboljih učenika iz tri srednje škole u Kikindi koji su na republičkim takmičenjima iz različitih naučno istraživačkih, ali i sportskih oblasti ostvarili izuzetno zapažene rezultate osvojivši neka od prva tri mesta, gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač i Milena Živkov, većnica za kulturu i obrazovanje ugostili su naše mlade i darovite sugrađane i njihove profesore u Gradsku kuću gde su im uručili simbolične poklone i predočili im da Grad uvek misli na njih i da će to nastaviti da čini i u narednom periodu:

-” Zaista nam je veliko zadovoljstvo da danas ugostimo srednjoškolce koji su ostvarili zapažene rezultate kako iz sporta, tako i iz raznih drugih naučnih oblasti na republičkim takmičenjima. Ovi srednjoškolci su na ponos grada Kikinde, a mi ćemo u narednom periodu nastaviti da podržavamo mlade talente, mlade ljude i siguran sam da će neko od njih postići još bolje rezultate. Uveren sam, da će im ove nagrade i uspesi koje su ostvarili u prethodnom periodu biti motiv više da budu ponos svojih roditelja i prijatelja, škola i profesora, jer su ovi mladi ljudi na ponos grada Kikinde. Poželeo bih im puno zdravlja i da u narednom periodu budu još uspešniji i da dostojno reprezentuju sebe, svoju školu, ali i ovaj grad” – rekao je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Vuk Šerbula uspešno je završio treći razred Tehničke škole, a osim ovog uspeha on je učestvovao i na takmičenju u streljaštvu koje se održalo u Nišu a njegova ekipa završila je kao drugoplasirana:

-” Ovakav gest lokalne samouprave veoma mnogo mi znači, kao neka vrsta dodatne nagrade na sav moj uspeh, ali predstavlja mi i motivaciju za dalje. Lepo je znati da neko vrednuje i prepoznaje ono što radim” – rekao je naš mladi sugrađanin.

Aleksandra Ćurčin, učenica Gimnazije ,,Dušan Vasiljev” završila je treću godinu na prirodno – matematičkom smeru. Ove godine, naša talentovana Kikinđanka koja je i polaznica Regionalnog centra za talente takmičila se u oblasti psihologije gde je za svoj naučno-istraživački rad na republičkom takmičenju u Pančevu osvojila prvo mesto:

-” Ovakva vrsta podrške mnogo znači i sigurno je za mene podstrek za dalje uspehe. Planiram da se i naredne godine takmičim takođe u oblasti psihologije i da upišem psihologiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu” – rekla nam je Aleksandra.

Profesor matematike Sava Isakov iz Tehničke škole Kikinda u penziji je tek dve godine, ali kaže da mu ne pada teško poziv kolega da radi sa darivitim i talentovanim đacima:

-” To su deca koja su zaista vredna, posvećena, koja grizu, osvajaju nagrade i mi se njima ponosimo.To je naša mladost, oni su bolji od nas i biće još bolji” – izjavio je profesor Isakov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *