September 20, 2021
aktuelno

Na radost svih meštana: Rekonstruiše se Dom lova u Iđošu – Kikinda Online News

U toku je izvođenje prve faze radova na zgradi Lova u Iđošu, objektu koji se već preko desetak godina nalazi u zapuštenom stanju i u koji ništa ulagano duže od jedne decenije. Otežavajuća okolnost je bila i ta što je objekat duže vremena bio u državnom vlasništvu zemljoradničke zadruge ,,Jovan Gligorin” iz Iđoša, da bi potom 2020. godine sa državnog bilo prebačeno na vlasništvo grada Kikinde kada je i urađen projekat za rekonstrukciju zgrade Lova ukupne vrednosti preko 11 miliona dinara, a koji će sasvim izvesno nakon završetka svih radova u ovoj godini, značiti svim meštanima Iđoša pri realizaciji različitih manifestacija, skupova ali i za rad udruženja:

-” Radove smo trebali da započnemo u jesen 2020. godine, međutim isti su odloženi zbog epidemije korona virusa. Trenutno se izvodi prva faza radova koja obuhvata radove na prednjem zidu koji je bio potonuo, krovnoj rekonstrukciji koja je iziskivala komplentu zamenu, sređivanje krova i tavanice, rušenje plafona. Trenutno se postavlja crep, oluci, a završetak radova možemo da očekujemo za nekih dve nedelje. Nadamo se, da ćemo uz podršku grada radove privesti nameni u ovoj godini kako je po projektu i urađeno” – izjavio je Miodrag Komanov, predsednik MZ Iđoš.

Grad Kikinda ispoštovao je potrebe Iđošana i predsednika Mesne zajednice u pogledu ovog objekta koji je iz vlasništva države došao u vlasništvo grada, da se isti privede nameni poručio je Ljuban Sredić, član Gradskog veća za poljoprivredu i mesne zajednice i dodao:

-” Nastojaćemo da nastavimo sa daljim izvođenjem radova, a na ovome sigurno nećemo stati, bitno je da se krenulo, posle toliko godina i dugog čekanja. Radovi će se nastaviti, uvažavajući mogućnosti budžeta i da ćemo zajedničkim snagama završiti na radost i potrebe Iđošana” – rekao je Sredić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *