September 22, 2021
aktuelno

Sportski ribolovci iz kikindskog udruženja “Šaran” najbolji na Državnom prvenstvu – Kikinda Online News

Pobednička ekipa Prve državne lige u šaranskom ribolovu je ekipa „Oktopus“ iz Kikinde, saopšteno je danas na reviru ,,Ribolovačko carstvo“ nakon 52 sata dugog nadmetanja drugog i ujedno završnog kola za ovu godinu koje je okupilo devet najboljih ribolovačkih ekipa iz cele Srbije. Osim prvoplasiranog ,,Oktopusa“, podjednako dobar učinak pružila je i ekipa ,,Šaran – Alu trend“ iz našeg grada osvojviši drugo, a zrenjaninski “Banat” treće mesto. Ukoliko to dozvoli epidemiološka situacija prve tri plasirane ekipe predstavljaće Srbiju na Svetskom prvenstvu u Ukrajini ili eventualno u BIH u zavisnosti od prilika, krajem septembra, početkom oktobra. Udruženje sportskih ribolovaca ,,Šaran“ postoji od 1956. godine i osim bavljenja sportskim ribolovom bavi se i očuvanjem životne sredine i humanitarnim radom:

  • Ostvarivši ovaj rezulat konačno smo uzeli primat u sportskom ribolovu. Odavde, plasirane ekipe trebalo bi da idu na Svetsko prvenstvo u Ukrajini, ukoliko to dozvoli epidemiološka situacija, a ako ne, onda u BIH krajem septembra, početkom oktobra. Srce mi je puno da smo najbolji u celoj zemlji, budući da je sa nama danas bilo devet ekipa iz cele zemlje,što se kroz ovakvu vrstu takmičenja pokazalo da smo u vrhu srpskog ribolova, a dokazaćemo i Svetskog. Naši dalji planovi usmereni su ka sportskom ribolovu, daljoj zaštiti očuvanja zaštite životne sredine pa se tako nadamo da ćemo sa istim tempom nastaviti i u narednom periodu – izjavio je Zoran Popov, predsednik Udruženja sportskih ribolovaca ,,Šaran“ iz Kikinde.

Zadovoljan je i predsednik Saveza sportskih ribolovaca Srbije Dragan Bošković koji kaže da su domaćini iz udruženjaa sportskih ribolovaca ,,Šaran“ uradili posao koji treba i samim tim položili ispit za takmičenje koje će se održati u budućnosti u okviru Dunavsko-jadranske lige i Balkanskog prvenstva planiranog za narednu godinu:

  • Sportski ribolov šesti je u svetu sportova u koji se ulaže. Kod nas možda nije dovoljno zastupljen, ali poslednjih godina zahvaljujući rezultatima i uspesima, osvajamo sve veću popularnost kod takmičara, uzme li se u obzir da smo bili domaćini osam svetskih prvenstava, većinom u Novom Sadu, a šansu imamo da i Kikinda bude domaćin jednog od takvog takmičenja – rekao je Bošković.

Dragan Pecarski, član Gradskog veća za sport i omladinu koji je učesnicima uručio medalje i pobedničke pehare dodao je da je ostvareni rezultat kikindskih ekipa od izuzetnog značaja zbog daljeg razvoja sportskog turizma:

  • Sportski ribolov je dosta popularan sport kako u rekreativnom tako i u takmičarskom delu i izuzetno mi je drago što je u drugom kolu državnog prvenstva učestvovalo devet ekipa, što će, uveren sam, dati i veći broj reprezentativaca gradu Kikindi i to je zaista velika stvar za nas. Dalju budućnost kada je reč o sportskom ribolovu vidimo pri realizaciji takmičenja upravo na ovom mestu, preko Udruženja sportskih ribolovaca ,,Šaran“ uz poboljšanje uslova i kapaciteta koji bi mogli da se iskoriste u prirodi – poručio je Pecarski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *