September 20, 2021
aktuelno

U toku je peta likovna kolonija “Humanih Čigraša” – Kikinda Online News

Udruženje “Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Čigra” iz Kikinde domaćini su pete likovne kolonije u okviru koje će 19 umetnika iz Kikinde, okolnih sela, Sombora i Beograda, u predivnom ambijentu, u bašti Dečijeg pozorišta “Lane” u toku današnjeg i sutrašnjeg dana stvarati dela na platnu, a već na jesen “humani Čigraši” kako i glasi naziv ovogodišnje kolonije organizovaće veliku prodajnu izložbu upravo ovih radova:

-” Ovo je peta godina za redom kako organizujemo koloniju, a prošle godine upkos kovidu, uspeli smo da je takođe organizujemo, uprkos malo manjem odzivu. Naglasila bih da ove godine imamo najveći broj umetnika koji su se odazvali, odnosno 19. Svake godine dolazi nam udruženje ,,Zdravko Mandić” iz Novih Kozaraca ali i četiri umetnika iz likovne grupe “76” iz Sombora. Očekujemo učešće umetnika iz Beograda. Ovakva kolonija veoma nam znači jer smo vidljivi i prepoznati, empatija je prisutna od strane drugih, a uz to, veliku pomoć nam pruža prodaja slika važna za dalje funkcionisanje našeg udruženja, kako bismo na taj način mogli da kupimo ono što nam je potrebno, ali i za organizaciju izleta, ekskurzija, i onih stvari koje možda naši korisnici ne mogu sebi da priušte svaki dan” – kaže Sandra Babić, sekretar Udruženja ,,Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Čigra”.

Grad Kikinda prepoznao je realne potrebe ovog udruženja i za dalje funkcionisanje istog izdvojio 695.000 dinara, od toga 600.000 putem konkursa za udruženja građana od posebnog značaja i 95.000 dinara po konkursu redovnog rada udruženja, dodaje Bogdan Tasovac sekretar Sekretarijata za socijalnu zaštitu kojem je uručena slika “Suvače”:

-” Organizacija pete likovne kolonije odlična je kako za samo društvo, tako i za grad sa kojim društvo ima dugogodišnju saradnju. Nadamo se da ćemo tu saradnju pospešiti i u narednom periodu” – dodao je Tasovac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *