September 20, 2021
aktuelno

Sutra počinje druga faza radova zamene vrelovoda u Nemanjinoj Ulici – Kikinda Online News

U Nemanjinoj i Ulici Đoke Radaka u Kikindi, u toku su radovi na rekonstrukciji dela vrelovoda na trasi dugačkoj 130 metara. Zamena vrelovoda čija je vrednost investicije oko 5 miliona dinara realizuje se zbog velikog broja nastalih havarija u ovom delu grada prethodnih godina od sutra ulazi u svoju drugu fazu radova, kada će od broja 9 do broja 5 u Nemanjinoj Ulici biti nastavljeno kopanje i zamena cevi. Radove su danas obišli gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač kao i direktor JP ,,Toplana Kikinda” Dušan Marjanović:

-” Osim ove trase, urađeno je 110 metara u Mikronaselju, Svetosavskoj Ulici, na potezu prema Pijaci u Mikronaselju. Imamo u planu zamenu toplovoda u delu kod Muzičke škole ,,Slobodan Malbaški”, kao i priključka kod suda. Za izvođenje svih radova planirano je negde između 15 i 20 miliona dinara, jer svakog dana dolazi do promene cena i samim tim ne možemo da predvidimo na kraju koliko će na kraju biti sama investicija” – izjavio je Marjanović.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač dodaje da se radovi na ovoj trasi izvode kako bi korisnici koji žive u tom delu grada imali kvalitetnije grejanje, budući da JP ,,Toplana” vodi računa o kvalitetu pružene usluge svim građanima:

-” Kao što se već zna, snižena je cena za korisnike daljinskog grejanja, nadam se da će tako ostati i u narednom periodu. Vodeći računa i investirajući oko 20 miliona dinara samo u ovoj godini jasno je da će biti značajno poboljšanje daljinskog grejanja, siguran sam na zadovoljstvo svih korisnika. Grad Kikinda će naravno, koliko može, podržati sve projekte koje je zamislila JP “Toplana” i koja je većinski finansijer, iza svog poslovanja. Zajedno planiamo da konkurišemo i kod drugih nivoa vlasti, Pokrajine i Republike i nadamo se da ćemo u narednom periodu uspeti da realizujemo sve što je planirano” – poručio je Lukač.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *