September 20, 2021
aktuelno

Ravnomeran razvoj sela i u narednom periodu: Grad Kikinda izdvaja 80 miliona za putnu infrastrukturu – Kikinda Online News

Grad Kikinda i ove godine izdvaja značajna sredstva za poboljšanje uslova života i rada stanovnika svih sela sa teritorije grada Kikinde. U ove namene, iz gradskog budžeta izdvojeno je preko 80 miliona za putnu infrastrukturu, a preko 15 miliona dinara za nove staze i trotoare. S tim u vezi, Ljuban Sredić, član Gradskog veća za poljoprivredu i mesne zajednice obišao je završne radove na potpunoj rekonstrukciji Ulice Braće Opsenice u Ruskom Selu dužine dva kilometra i širine tri metra čija je vrednost investicije oko osam miliona dinara, kao i radove u Beogradskoj Ulici u Banatskoj Topoli, dužine oko 600 metara u vrednosti od oko 1,8 miliona dinara. Osim asfaltiranja ulica koje investira JP “Kikinda” a čiji je izvođač “Graditelj”, započeta je i rekonstrukcija puta Kikinda – Banatska Topola:

-“Posle 40 godina, Ulica Braće Opsenice u Ruskom Selu prva je ulica koja je rehabilitovana . Kada krenemo odatle do samog poboljšanja uslova života naših meštana za nas je ovo zaista od velikog značaja, iz razloga što je to ulica dugačka 2 kilometara. Naše ulice i inače su u oovm delu sela dužine blizu dva kilometara i samim tim iziskuju velika ulaganja u samu rehablitaciju za šta je jako teško doći do investicije i sredstava da se uradi ovako nešto, tim je ovo veoma značajno za nas. Dogovor i plan je da nastavimo sa rehabilitacijom Ulica Žarka Zrenjanina, a potom i Njegoševom. Putna infrastruktura je osnov za povezivanje svih nas i nadamo se da ćemo svake godine imati ovakvu vrstu investicije. Osim ove investicije, od srane grada Kikinde odobrena su nam sredstva u visini od 3 miliona dinara za sanaciju naše Omladinske sale koju koristimo za razne proslave i drugih prigoda. Radovi su u završnoj fazi i mislim da će to i biti uskoro privedno kraju” – rekao je predsednik MZ Rusko Selo Dušan Marjanović.

Oskar Balint, sekretar Mesne zajednice Banatska Topola kaže da je seoski put u Beogradskoj Ulici u Banatskoj Topoli bio u veoma lošem stanju, a sada sa novim izgledom puno znači za sve meštane:

-” Put vodi prema ataru, odnosno ka izlazu iz sela, tako da će naši meštani mnogo koristiti prilikom izvođenja svojih poljoprivrednih radova, ali značiće i za same meštane u estetskom smislu. Većina puteva u Banatskoj Topoli sada je završena, a započeti su i oni od Tobljanskog druma do ulaska u Banatsku Topolu, tako da možemo da se pohvalimo da imamo lepa ulaganja koja se tiču putne infrastrukture i veoma smo na tome zahvalni. Ostalo je još u samom centru, jedan mali deo Banatske Topole koji bi trebao iz Oslobodilačke Ulice da se spoji sa glavnom Ulicom Vuka Karadžića, budući da ćemo sada raditi reparaciju leksan ploča na autobuskoj stanici kako bi nam centar bio što lepši” – dodao je Balint.

Đorđe Klenanc iz JP “Kikinde” kaže da se svake godine uradi po neka ulica u Kikindi, a po neka u selima, dok je ove godine ipak najveći akcenat stavljen na održavanju opštinskih puteva:

-” U sklopu redovnog održavanja i rehabilitacije puteva, pored onoga što mi zovemo popularno “krpljenje rupa” bavimo se i popravkom asfalta u svim ulicama i naseljenim mestima na teritoriji grada Kikinde. Jedan deo obuhvata rehabilitaciju kolovoza, odnosno obnavljamo kolovozne zastore i pojačavamo njihovu nosivost i produžili im vek trajanja. Akcenat smo ove godine stavili na opštinski put Kikinda – Banatska Topola gde ćemo rehabilitovati oko 3 kilometara kolovoza što je značajna investicija ove godine” – dodao je Klenanc.

Nakon obilaska asfaltiranih puteva u Ruskom Selu i Banatskoj Topoli, Ljuban Sredić, član Gradskog veća za poljoprivredu i mesne zajednice rekao je da je zadovljan kako su oni urađeni, te da je i u narednom priodu izvesna podrška u cilju ravnomernog razvoja svih sela sa teritorije Kikinde:

-” Nastojaćemo da sva sela budu u ravnopravnom položaju, vodeći računa o onome što je ranije urađeno i nekim planovima za budućnost gde bi ispoštovali sve potrebe i želje stanovnika mesnih zajednica i u skladu sa mogućnostima budžeta. Dalje nastavimo planiranim tempom” – zaključio je Sredić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *