May 6, 2021
aktuelno

Mogućnost besplatnih obuka Nacionalne akademije za javnu upravu zaposlenima u lokalnim samoupravama – Kikinda Online News

Mogućnost jedinica lokalnih samouprava da zaposleni pohađaju besplatne
obuke u Centru za stručno usavršavanje Kikinda, koje organizuje Nacionalna akademija za javnu upravu bila je glvna tema treće sednice Saveta upravnog okruga koja je danas održana u prostorijama Centra za stručno usavršavanje u Kikindi.

-” Uz pomoć Evropske unije i Vlade Srbije, mi smo zaista napravili jedan Regionalni, gravitirajući centar u severnom regionu zapadnog Balkana i institucija je koja može da služi za primer mnogim državama, a ne samo našem regionu. Kovid nas nije ni približn nije omeo kako je neko mogao da očekuje, imali smo brzu transformaciju sa učenja praktično na digitalizaciju i vebinarski sistem, tako da mogu da se pohvalim, da smo u prethodnoj godini imali 250 webinara sa preko 14.000 polaznika, a to je cifra kojom bi se svaka država pohvalila u odnosu na broj stanovnika,državnih službenika pre svega. Drugog puta do jačanja znanja nema, država je to prepoznala i radi na jačanju državne uprave i osnaživanju državnih službenika, i posebno imamo u vidu lokalne samouprave koje su za nas veoma važne” – izjavio je v.d. direktor Nacionalne akademije za javnu upravu, dr Dejan Miletić.

Razvoj države je u trenutno dobrom zamahu, a Severnobanatski upravni okrug nastoji da isprati sve dalje korake razvoja i usavršavanja zaposlenih u lokalnim samouprava, dodaje Milivoj Linjački, načelnik Severnobanatskog upravnog okruga:

-” Veoma je bitno da svi zaposleni u lokalnim samouprava na teritoriji celog okruga pohađaju obuke koje organizuje Nacionalna akademija za javnu upravu. Stalno imamo nove zakone, nova pravila, uvodimo novine u rad, a zaposleni moraju da prate trendeve, da uče i da se dodatno usavršavaju, da pružaju usluge građanima i privredi svakako, tako da verujem da će uzimanje aktivnog učešća svih lokalnih samouprava iz okruga ovim edukacijama dobiti jednu kvalitetniju uslugu” – dodao je Linjački.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *